Derfor blev regningen for skat.dk ikke betalt

Efter reglerne skal virksomheder, der sender regninger til offentlige institutioner fakturere via e-faktura, og det har DK Hostmaster ikke gjort. Skat fik opkrævningen på en almindelig e-mail.

I går kunne man i mange andre medier, herunder Computerworld, læse at Skattevæsnets domænenavn, skat.dk, blev suspenderet af DK Hostmaster.

En ubetalt regning blev flere steder angivet som begrundelse for det pinlige uheld.

Skat siger i dag, det er korrekt, at regningen ikke er blevet betalt.

Historien er dog længere end det, for DK Hostmaster har ikke benyttet e-faktura til opkrævningen.

Faktura druknede i indbakken

E-faktura er den standard man skal bruge, når man sender regninger til det offentlige.

- Den oprindelige faktura fra DK Hostmaster blev sendt som en almindelig e-mail til vores fælles postkasser, fortæller Preben Bialas, der er direktør i Skat.

- Den fyldes hver dag med masser af post, og derfor druknede regningen i mængden.

Da regning ikke blev betalt, sendte DK Hostmaster en rykker på papir til Skat. Den havnede på en medarbejders bord, men vedkommende lagde sig desværre syg før regningen blev betalt.

- Det er beklageligt at den kollega, der skulle sørge for betalingen blev langtidssyg, og at vi ikke fik ekspederet sagen videre til en nye medarbejder, siger Preben Bialas.

- Der er dog stadig tale om en forkert faktureringsgang i forhold til de gældende regler.

Fakturaen skal være elektronisk

En regning via en e-mail er nemlig ikke den korrekte fremgangsmåde, når der udskrives regninger til offentlige institutioner.

Folketinget har besluttet, at fra februar 2005 skal alle offentlige myndigheder i stat, amter og kommuner benytte elektronisk fakturering.

Det betyder, at regninger kun modtages elektronisk – de såkaldte e-fakturaer - hos offentlige myndigheder som skoler, sygehuse, kommuner, ministerier. Det har ikke været tilfældet i denne sag.

- Efter reglerne skal virksomheder, der sender regninger til institutioner som, os fakturere via e-faktura og det har DK Hostmaster ikke gjort, siger Preben Bialas.

- Det skal vi have en snak med DK Hostmaster om i nærmeste fremtid, så vi undgår en gentagelse af den pinlige sag.

Direktøren i Skat er ikke direkte utilfreds med DK Hostmasters håndtering af sagen, men mener, firmaet kunne have kontaktet Skat, før de drejede nøglen om for domænet.

- Man slukker heller ikke for strømmen til et hospital, siger Preben Bialas.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere