EU: Vi fører ikke krig mod Microsoft

EU-Kommissionens konkurrence-kommissær Nellie Kroes afviser, at EU står bag en kampagne, der har til formål at miskreditere Microsoft. "Microsoft skal bare overholde konkurrence-reglerne," lyder det.

Den krig på ord, der er brudt ud mellem Microsoft og EU-Kommissionen på grund af softwarekoncernens nye flagskib - styresystemet Vista - eskalerer. Det skriver Wall Street Journal.

Kommissionens kommissær inden for konkurrence, Nellie Kroes, raser over, hvad hun kalder en koordineret kampagne sat i værk for at miskreditere konkurrence-myndigheden.

I et brev til Financial Times insisterer Kroes på, at Kommissionen ikke er i gang med en "vendetta" mod Microsoft, men simpelthen prøver at sikre, at det nye styresystemt Vista, der skal afløse Windows til næste år, lever op til EU's konkurrenceregler.

Skader konkurrencen

Kommissionens bekymringer går på, at det omfattende styresystem vil gøre det vanskeligt for selvstændige softwareproducenter at være med i konkurrencen, fordi Microsoft vil inkorporere en stribe nye programmer som for eksempel en internet søgemaskine og forskellige sikkerhedsfaciliteter i Vista.

Microsoft på sin side advarede i sidste uge om, at Vista dels kan blive forsinket i Europa på grund af de vanskeligheder Kommissionen opstiller for lanceringen af Vista, dels blive sendt på markedet i en mindre sikker udgave end den fulde version, skriver Wall Street Journal.

Konkurrence-kommissæren stiller også spørgsmålstegn ved den Microsoft-sponserede undersøgelse, som hævder, at Vista vil trække mange tusinde jobs i sit kølvand og øge andre virksomheders omsætning.

Kommissionens bekymringer vedrørende Vista har baggrund i den historiske dom og milliardbøde, som EU-Kommissionen præsenterede Microsoft for i marts 2004, da EU's konkurrencemyndighed mente, at Microsoft groft havde misbrugt sin dominerende stilling på markedet for software.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere