Mandagens aviser om it

S freder IT-Universitetet. Danske telefirmaer risikerer kæmperegning. Huller i bredbåndsdækning. DF vil presse Sander til åbne standarder.

S freder it-universitetet

IT-Universitetet får opbakning til at fortsætte som selvstændig enhed af Socialdemokraternes forskningsordfører, Rasmus Prehn. Universitetet afgav sammen med resten af landets universiteter høringssvar om de kommende fusioner i fredags. Videnskabsministeriets oprindelige plan er at fusionere IT- Universitetet med Københavns Universitet. (Børsen)

Danske telefirmaer risikerer kæmperegning

De tre teleselskaber 3, Telia og TDC risikerer at modtage en regning på en milliard kroner fra IT- og Telestyrelsen, hvis en EU sag slår fast, at de 3G-licencer, som de danske myndigheder solgte til firmaerne i 2001, er momspligtige. Dermed kan de tre firmaers kamp for at få udbetalt 760 millioner kroner retur i moms på licenserne risikere at give alvorligt bagslag. Staten opkrævede nemlig ikke moms for licenserne i 2001, siger IT- og Telestyrelsen. (Berlingske Tidende)

Huller i bredbåndsdækning

Det er langtfra alle, som kan få bredbånd med hastigheder på to megabit i sekundet uden for de større byer i Danmark. På trods af faldene priser kan 150.000 husstande og virksomheder ikke få en forbindelse med denne hastighed. Således har hver femte landbrugsbedrift ikke muligheden for bredbånd. Dansk Folkepartis it-ordfører, Jørn Dorhman, mener, at der bør være forsyningspligt på området. (Berlingske Tidende)

DF vil presse Sander til åbne standarder

Regeringens støtteparti Dansk Folkeparti vil lægge mere pres på videnskabsminister Helge Sander (V) for at få konkret handling bag snakken om indførelsen af åbne standarder i det offentlige. Partiet har stillet en byge af spørgsmål til videnskabsministeren om indholdet i rapporten, som kommuner, amter og andre institutioner afleverede i august. (Berlingske Tidende)

Få automatisk dagens avisresumeer sendt til din indbakke hver morgen. Opret dig som bruger på Computerworld.dk og sæt "Dagens aviser om it" på overvågning med Computerworld Nyhedsovervågning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere