EU-rapport anbefaler open source

Software, som udvikles til offentlige myndigheder, bør udgives under open source-licenser, siger ny rapport.

Indhold

Ifølge en ny rapport fra EU-kommissionen bør de europæiske regeringer og andre offentlige myndigheder dele software ved at udvikle den i en fælles pulje under open source-licenser. Det skriver nyhedstjenesten ZDNet UK. På denne måde kan myndighederne skære ned på omkostningerne ved digital forvaltning.

Ifølge undersøgelsen er det ikke hyldevareprodukter, som de europæiske myndigheder skal benytte. I stedet skal de fokusere på specialiseret software, som udvikles til offentlige myndigheder, inden for områder som sundhed, uddannelse, trafik og andet.

Rapportens forfattere peger på to forhold, økonomi og kvalitet, som de vigtigste grunde til at overveje open source-strategier. En fælleseuropæisk pulje af open source-software vil give færre omkostninger, og vedligeholdelse kan gøres nemmere. Det giver også mening at dele nyudviklet software i stedet for at udvikle flere identiske løsninger fra land til land.

Kvaliteten af softwaren ville blive gavnet af at dele kode. Ved at udvikle til en fælles pulje af software, ville der ikke være behov for at udvikle de samme løsninger flere gange, men i stedet kan fokus lægges på nye typer af applikationer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere