Torsdagens aviser om it

Elselskaberne betaler 130.000 pr. kunde. Telia slår bunden ud af bredbåndsmarkedet. Canal Digital scorer 14.000 bredbåndskunder. Halv milliard til Randers-fiber. Tavs kamp om de sidste TDC-aktier. Italiensk ejer lukker jysk elektronikfabrik. Medarbejderbredbånd til ansatte uden om VK. Politichef må bøde for mobilsnak.

Elselskaberne betaler 130.000 pr. kunde

Efter fire år og 1,7 milliarder kroner i investeringer råder de danske elselskaber over 9.500 kilometer nedgravet fiber. Antallet af tilsluttede kunder er i dag 13.000 husstande, hvilket indtil videre giver elselskaberne en udgift på mere end 130.000 kroner pr. kunde. (Berlingske Tidende)

Telia slår bunden ud af bredbåndsmarkedet

Få op til 50 procents rabat, hvis du også køber mobiltelefoni. Sådan lyder det fra Telia, der tilbyder en Mbit/s ADSL for 200 kroner. Det kan blive hårdt for TDC, vurderer analytiker. (Berlingske Tidende)

Canal Digital scorer 14.000 bredbåndskunder

På bare seks måneder har tv-selskabet Canal Digital hentet 14.000 aktive kunder ind på et produkt, der kombinerer tv, bredbånd og telefoni. Tripleplay kaldes det typisk, men Canal Digital kalder det TrioNet. (Berlingske Tidende)

Halv milliard til Randers-fiber

I Østjylland har Energi Randers Tele besluttet at poste en halv milliard kroner i et fibernet, som potentielt kan nå ud til cirka 40.000 husstande. Det svarer til 12.500 kroner per potentiel kunde. Den første kunde har meldt sig, nemlig Randers Kommune. (Børsen)

Tavs kamp om de sidste TDC-aktier

De sidste småaktionærer i TDC møder en mur af tavshed fra hovedaktionæren NTC, der kæmper for at slippe af med dem. Ingen agter at give sig i den komplicerede sag, der i øjeblikket behandles i Østre Landsret. (Børsen)

Italiensk ejer lukker jysk elektronikfabrik

For bare 10 år siden var det en af landets største elektronikproducenter med 300 medarbejdere. Nu stopper Carlo Gavazzi Industri i Hadsten produktionen med udgangen af 2006, når sidste mand lukker og slukker. (Børsen)

Medarbejderbredbånd til ansatte uden om VK

Selv om finansminister Thor Pedersen (V) gentagne gange har afvist at sikre alle statsansatte adgang til medarbejderbredbånd, vil et flertal i Folketinget bestående af De Radikale, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Socialistisk Folkeparti med De Radikales it-ordfører Morten Østergaard i spidsen nu presse finansministeren. (Børsen)

Politichef må bøde for mobilsnak

Chefpolitiinspektør Per Larsen måtte i går stå skoleret hos politidirektøren efter at være blevet taget i mobilsnak bag rattet. Per Larsen fortryder og får en bøde på 500 kroner. (Politiken)

Få automatisk dagens avisresumeer sendt til din indbakke hver morgen. Opret dig som bruger på Computerworld.dk og sæt "Dagens aviser om it" på overvågning med Computerworld Nyhedsovervågning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere