Lenovo verdens største pc-gris

Greenpeace har offentliggjort en oversigt, der ranglister elektronik-producenter efter deres brug af skadelige stoffer og evne til genbrug. Lenovo er værst, mens Dell og Nokia topper listen.

Kinesiske Lenovo er verdens største pc-gris, viser en ny undersøgelse udarbejdet af miljøorganisationen Greenpeace.

Undersøgelsen med navnet Guide to Greener Eletronics ranglister 14 af de store it- og elektronikproducenter efter deres evne til at håndtere brugen af skadelige kemikalier samt efter i hvor stort omfang de tager udtjente apparater retur og genbruger dem.

Helt i bunden

Helt i bunden af listen ligger kinesiske Lenovo, der overtog IBM's pc-division sidste år.

Øverst på listen ligger Dell og Nokia på en delt førsteplads.

Men ingen af virksomhederne kan ifølge Greenpeace kalde sig "grønne."

- Pointtavlen vil få firmaerne at forsøge at komme højere på listen. Det kan de komme ved at tage forbrugernes kasserede produkter tilbage og tilskynde til, at skadeligt indhold fra produkterne bliver skaffet rigtigt af vejen, udtaler Henrik Pedersen, miljøbiolog i Greenpeace i en pressemeddelelse.

Uden pvc

Dell og Nokia har ifølge Greenpeace begge ambitiøse mål for at rydde ud i skadelige stoffer i deres produkter, og de mener, at de selv skal have ansvaret for at genbruge deres kasserede produkter.

Siden slutningen af 2005 har Nokias mobiltelefoner været uden pvc, hvilket placerer den finske producent i spidsen, når det gælder udryddelsen af giftige kemikalier.

Fra bunden af er virksomhederne på listen: Lenovo, Motorola, Acer, Apple, Fujitsu Siemens og Toshiba, Panasonic, LG Electronics, Sony, Samsung, Sony Ericsson, HP, Nokia og Dell.

Relevante links

Link: Guide to Greener Eletronics




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere