Sony Ericsson skubber LG væk fra fjerdepladsen

De sidste markedstal fra analysehuset Gartner viser, at Sony Ericsson overtager pladsen som verdens fjerdestørste producent af mobiltelefoner fra LG. Nokia er stadig den suverænt største.

Ifølge en ny rapport fra Gartner æder Sony Ericsson sig ind på konkurrenterne. Verdens nu fjerdestørste producent af mobiltelefoner solgte i andet kvartal i år 15,3 millioner mobiltelefoner på verdensplan, hvilket svarer til 6,7 procent af alle solgte mobiltelefoner, skriver Computersweden.

Samme periode sidste år var Sony Ericssons andel af markedet 6,1 procent, så den svensk/japanske koncern har haft større fremgang end konkurrenten LG, der nu er forvist til femtepladsen på listen over verdens største mobiltelefon-producenter.

Top-fem listen

Top-fem listen over mobiltelefon-producenter ser ifølge Gartner nu således ud:

1. Nokia 33,6 procent
2. Motorola 21,9 procen
3. Samsung 11,1 procent
4. Sony Ericsson 6,7 procent
5. LG 6,3 procent

Storebror på området Nokia har også fremgang, men den største fremgang noterer Motorola sig for ikke mindst på grund af stor succes med den flade Razr-model, skriver Computersweden.

- Den fortsatte fremgang for Motorolas Razr-serie viser, at forbrugerne vil have flade telefoner. Hverken Nokia eller Sony Ericsson har satset på flade telefoner, og det tror jeg, at de bliver nødt til at gøre noget ved snarest, siger Gartners analytiker Carolina Milanesi til nyhedstjenesten Direkt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere