Danionics skal levere strøm til bluetooth-udstyr

Den hårdt prøvede fynske batterivirksomhed Danionics datterselskab i Kina har fået en ordre på at levere seks millioner batterier til bluetooth-apparater.

Fynske Danionics skal levere seks millioner batterier til bluetooth-produkter fra en endnu ukendt international virksomhed.

Det fortæller Karsten Borch, som er formand for Danionics bestyrelse.

- Det batteri, vi skal levere, er i den lille ende. Bluetooth er nok det hastigst voksende marked i øjeblikket og derfor spændende, siger Karsten Borch.

Aftalen er indgået mellem Danionics datterselskab Danionics Asia og en endnu ikke offentliggjort international virksomhed. Danionics ejer halvdelen af datterselskabet.

Odren på seks millioner batterier vil lægge beslag på 40 til 50 procent af kapaciteten på Danionics kinesiske batterifabrik.

Lotterisedler kan give gevinst

Ordren på de seks millioner batterier giver håb om en fornuftig fremtid, fortæller Karsten Borch.

- For to år siden fortalte vi aktionærerne, at de nok måtte betragte deres aktie som en lotteriseddel. Her besluttede 92 procent af aktionærerne at forsøge at rekonstruere virksomheden, siger Karsten Borch.

Fase et var at rydde op og få den kinesiske fabrik i Shenzhen nord for Hong-Kong på plads og klar til at producere firmaets Lithium-Ion Polymer-batterier. Det var i orden i foråret 2006.

Herefter begyndte fase to, hvor Danionics begyndte at lede efter kunder, som kunne aftage batterierne. Ud over køberne af de seks millioner bestilte batterier har Danionics i øjeblikket kontakt med omkring 20 potentielle kunder, som er i gang med at teste firmaets batteriserie.

Ordre kan hjælpe salget

- Det her er den første store kunde som kommer på plads. Og det markante er, at en stor virksomhed nu tror på, at vi kan levere varen, siger Karsten Borch.

Derfor ser forhandlingerne med andre potentielle kunder også lysere ud nu, mener bestyrelsesformanden.

Danionics regner med at hyre 100 nye folk til fabrikken i Kina, så medarbejderantallet kommer op på i alt 350.

Samtidig skal den kinesiske fabrik omlægges fra prøveproduktion til industriproduktion, siger Karsten Borch.

Udfordrende omlægning

- Sådan en omlægning er kompliceret. Der vil være mange problemer undervejs. Men vi har tillid til, at vi kan gøre det, siger Karsten Borch

Herefter skal Danionics ifølge Carsten Borch i gang med tredje fase af rekonstruktionen, som går ud på at trække yderligere investeringer til virksomheden.

Selvom intet altså endnu er sikkert, er Karsten Borch en glad mand i dag.

- Når man har en så vanskelig situation, som den vi var i, så kan man mange gange spørge sig selv, om det er spild af tid og kræfter.

- Derfor er det en betydelig glæde for mig i dag at kunne sige, at vi nu har fase to sikkert på plads, og at det nu ser ud til at vi har en fornuftig fremtid, siger Karsten Borch.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere