EU: Hammeren falder over Microsoft om få timer

EU's konkurrence-kommissær, Neelie Kroes, løfter om få timer sløret for EU's nye gigantbøder til Microsoft, som ifølge EU har forsømt at følge en tidligere dom for konkurrenceforvridning.

EU vil ikke vente længere på Microsoft, som onsdag vil blive præsenteret for nye gigantbøder, der kommer oven i den milliardbøde, som selskabet fik i 2004 for konkurrenceforvridning på det europæiske marked.

EU's konkurrence-kommissær, Neelie Kroes, har indkaldt til pressemøde onsdag klokken 11:30, hvor sløret vil blive løftet for de nye bøder.

Det ventes, at Microsoft skal betale godt 15 millioner kroner for hver dag, der er gået siden midt i december, hvor EU-Kommissionen meddelte Microsoft, at selskabet ikke lever op til de pålagte krav.

Bødestørrelsen kan ifølge de europæiske regler hæves til fem procent af den daglige omsætning, hvillket muliggør en bøde på seks millioner dollar om dagen. Bøden - der er en straf for ikke at tage sin straf - kan dermed hurtigt komme på niveau med milliardbøden fra 2004.

Gal i skralden

EU er godt gal i skralden på Microsoft, som efter EU's mening har forsømt at følge afgørelsen fra 2004.

EU-Kommissionen mener, at Microsoft tilbageholder tekniske specifikationer, som selskabet ellers blev dømt til at udlevere til konkurrerende selskaber for at fremme konkurrencen.

Selv mener Microsoft, at selskabet har leveret "fuldstændige og nøjagtige" oplysninger i sagen.

Microsoft blev i 2004 efter seks års tovtrækkeri idømt en gigantbøde på flere milliarder kroner for konkurrenceforvridning.

Samtidig blev selskabet dømt til at skulle levere en version af Windows, som ikke bundlede Windows Media Player.

Selskabet blev endvidere dømt til at give konkurrerende selskabet adgang til en række tekniske specifikationer, der gjorde det nemmere for dem at udvikle server-software.

Microsoft har været involveret i monopolsager i USA eller Europa siden 1990.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere