Oracle vil lette Linux-skifte

Oracle vil hjælpe selskabets kunder med at undgå at kløjs i kombinationen af Oracles databasesoftware og styresystemet Linux med en række godkendte opsætninger.

Softwarekæmpen Oracle vil gøre livet lidt lettere for de kunder, der vil køre selskabets databasesoftware på en Linux-platform.

Det sker i første omgang med en vejledning, hvor Oracle angiver de Linux-opsætninger, som Oracle har afprøvet og dermed på forhånd ved vil virke sammen med Oracles software.

- Vi bliver meget ofte ringet op af kunder, hvor problemet skyldes en fejl i opsætningen, siger Wim Coekaerts, chef for Oracles Linux-udvikling.

Oracle har tilbudt selskabets database til Linux-platformen siden 1998 og ydet support for Linux siden 2002, men vejledningen skal hjælpe flere med at kombinere Linux og Oracle.

Ved at overhale Solaris

Linux er godt på vej til at overhale Suns styresystem Solaris som den mest udbredte platform for Oracle-databaser.

Oracle ønsker samtidig at styrke selskabets position i forhold til især Microsofts konkurrerende platform bestående af Windows Server og SQL Server.

Ligesom flere andre database-leverandører satser Oracle derfor især på Linux og styresystemets fremmarch på servermarkedet.

Oracle arbejder primært sammen med de to største kommercielle Linux-distributører Red Hat og Novell, men selskabet har også planer om især i Asien at samarbejde med flere lokale distributioner.

I den nuværende vejledning har Oracle således ikke certificeret den populære Ubuntu-distribution, men det skyldes ifølge selskabet den nuværende efterspørgsel, hvor kun få af selskabets erhvervskunder efterspørger support for Ubuntu.

- Hvis det ændrer sig, så vil vi selvfølgelig overveje at supportere Ubuntu. Vi lytter til markedet, siger Wim Coekaerts.

Relevant link

Oracle Validated Configurations




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere