Ny organisation skal sikre effektiv EPJ-strategi

En ny organisation under indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen skal sikre en frisk strategi for elektroniske patientjournaler (EPJ) i det offentlige. Satsningen på flere EPJ-leverandører fortsætter.

En ny central organisation for sundheds-it nedsættes nu under Indenrigs- og Sundhedsministeriet. Første opgave bliver at udvikle en ny strategi for udrulningen af elektroniske patientjournaler (EPJ).

Det fremgår af den økonomiske aftale for 2007 for landets kommende fem regioner.

Aftalen blev indgået i weekenden mellem regeringen og Amtsrådsforeningen, der med nedlæggelse af amterne fra 2007 har taget navneforandring til Danske Regioner.

Nedsættelsen af den nye organisation for sundheds-it er det første konkrete tiltag, efter indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) tidligere på året bebudede en ny og mere centralt styret strategi på EPJ-området.

Flere leverandører

Ministerens udmelding kom i kølvandet på en fornyet skarp kritik af amternes ukoordinerede udvikling af hver deres EPJ-system. Arbejdet har efterhånden samlet set kostet op mod fem milliarder kroner og er flere år forsinket i forhold til den oprindelige tidsplan.

Den nye fælles EPJ-strategi ligger af gode grunde endnu ikke fast, men det fremgår af aftalen mellem regeringen og Danske Regioner, ”at en flerleverandør-strategi stadig er et centralt princip.”

Den nye organisation får endvidere som primær opgave at sikre udviklingen af den tidligere bebudede fælles EPJ-platform på tværs af de hidtidige amtsgrænser til integration af leverandørernes forskellige EPJ-moduler.

Forud for udviklingen af den nye fælles EPJ-strategi skal der nu gennemføres en kortlægning af amternes hidtidige EPJ-arbejde.

30-50 mand på opgaven

Med den nye organisation inden for sundheds-it i det offentlige vil staten fortsat have det overordnede ansvar på området, mens regionerne overtager amternes ansvar for driften og for implementeringen af EPJ-løsningerne på sygehusene.

Bestyrelsen for den nye organisation for sundheds-it kommer til at bestå af tre medlemmer udpeget af Indenrigs- og Sundhedsministeriet, to medlemmer udpeget af Danske Regioner og en enkelt fra Kommunernes Landsforening.

Organisationen får mellem 30 og 50 ansatte, og driften skal finansieres i fællesskab af primært staten og regionerne med et mindre bidrag fra kommunerne.

En politisk følgegruppe med repræsentanter fra regeringen, Danske Kommuner og Kommunernes Landsforening skal løbende følge den nye organisations arbejde.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere