Artikel top billede

Træt af superheltefilm? Ny serie gør tykt grin med biografernes dominerende genre

”The Franchise” lover et sarkastisk blik på den kaotiske produktion af en dårlig superheltefilm fra skaberne bag Succession og Veep.

Man skal have boykottet alverdens biografer og streamingtjenester i mere end 20 år, hvis man ikke har spottet, hvor meget superhelte i farvestrålende dragter har domineret billedet.

Superhelte-giganterne Marvel og DC har hver især bygget deres egne såkaldt cinematic universes til deres storslåede actionfilm og -serier, men måske er det hele blevet lidt for meget og lidt for alvorligt?

I hvert fald kommer nu en ny HBO-serie, der lover at give et helt andet blik på, hvad der foregår bag kulisserne, når en desperat instruktør prøver at få sin nye film ud over rampen.

Det er stærke kræfter som skaberne af Succession, Jon Brown, og Veep, Armando Iannuci, der står ”The Franchise”, der bliver instrueret af Sam Mendes.

Serien følger filmholdet bag den omstridte superheltefilm Tecto om en superhelt, der kan skabe jordskælv.

Han bliver spillet af Billy Magnusson, som i den første trailer kæmper hårdt for at få sit jordskælv til at se godt ud – selvfølgelig omgivet af blue screens og en klar mangel på selvtillid.

Holdet bag Tecto kæmper for at give filmen sin egen plads i et brutalt og uregerligt cinematic universe, lyder det fra skaberne.

The Franchise vil således kaste lys over det hemmelige kaos bag kulisserne, når der bliver produceret superheltefilm på bizarre måder. Eller som skaberne siger det: enhver fuck-up har sin egen oprindelseshistorie.

I den første trailer – som du kan se her – oplever holdet også et overraskende videoopkald fra ”the studio man”, som til forveksling ligner Kevin Feige, der står bag Marvel Cinematic Universe.

Den slags opkaldt er næppe godt nyt for en produktion, som allerede har problemer og kæmper med rygter om, at studiet bag dens ryg er i gang med at producere en helt anden version af filmen.

Ved siden af den usikre superheltestjerne Billy Magnusson følger vi ikke mindst den assisterende instruktør Daniel, der bliver spillet af Himesh Patel, den klassiske britiske teaterskuespiller (Richard E. Grant) og den frustrerede, men visionære instruktør (Daniel Brühl).

Første sæson af The Franchise kan streames på Max i løbet af efteråret.

Du kan se traileren her.