Microsoft færdiggør supercomputer-Windows

Microsoft har færdiggjort selskabet særlige udgave af Windows beregnet på klyngecomputere, hvor Linux traditionelt står stærkt.

Microsoft har lagt sidste hånd på selskabets særlige udgave af Windows beregnet til klynge- eller supercomputere, Windows Compute Cluster 2003.

Selskabet har sat gang i produktionen, og styresystemet skulle derfor være i handlen i august.

Med denne version af Windows forsøger Microsoft at klemme sig ind på et område, der i dag klart domineres af Linux og til en vis grad forskellige Unix-varianter.

Disse platforme er fast forankrede i udviklingen af klyngecomputere og har allerede et stort udvalg af software.

Derfor vil Microsoft formentligt få sin sag for, når selskabet skal forsøge at overbevise kunderne om, at Windows også er til tunge regneopgaver.

Ny målgruppe

Microsoft vil i første omgang ikke satse på at vælte Linux af pinden hos forskerne, men derimod på at introducere klyngebegrebet i blandt andet finanssektoren og hos virksomheder, der har brug for regnekraft til eksempelvis data mining og business intelligence.

Selskabet har således også bygget en klient ind i den kommende Office 2007, der kan bruges til at tilgå klyngecomputerens ressourcer.

Microsoft håber også, at virksomheder vil bruge styresystemet til at afvikle en række netværksfunktioner via en klyngecomputer i stedet for en enkelt server.

- Det økonomiske aspekt gør det muligt at bringe supercomputer-kraft ud til det brede publikum, siger produktchef John Borozan fra Microsoft.

Microsoft er ud over Linux også oppe mod Sun, der ligeledes forsøger at gøre regnekraft i klyngeform til en hyldevare gennem selskabet grid-projekt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere