Kort nyt fra it-verdenen

ITEK efterlyser millioner til forskning. Udvikling af public service-spil. Hjernespil på nettet. Fokus på dansk it-sundhedsstrategi. Topnordic og McAfee i ny alliance. Linux overvåger jordskælv.

ITEK efterlyser millioner til forskning

Det offentlige skal investere langt mere i forskning inden for it, kommunikation og tele, hvis Danmark i fremtiden skal kunne konkurrere globalt på it- og tele-området. Det mener organisationen ITEK under Dansk Industri. ITEK-direktør Tom Togsverd henviser til, at blandt andet den danske skat gør det svært at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft. Han frygter, at Danmark derfor vil blive forbigået af mobile globale virksomheder.

Udvikling af public service-spil

DR og Diginet Øresund sparker nu gang i en konkurrence om public service-spil på nettet. Konkurrencen skal vise, "at spil kan være meget andet og mere end ’skyd-dem-ned’-spil og ludo", skriver DR i en pressemeddelelse. Formålet med konkurrencen er at få nogle gode bud på nye spil med public service-værdi til nettet.

Hjernespil på nettet

Legetøjsfirmaet Top-Toy vil indsamle data om, hvordan danskerne associerer til et pocket-udgaven af den såkaldfte tankeløser 20Q. Indsamlingen sker via net-spillet 20Q, der ifølge Top-Toy byder på en "fascinerende online-tankelæser-leg baseret på mystik og dragende associationskæder". Tankelæseren - der ifølge producenterne er rigtig god til at forudsige brugerens svar - findes på 20Q.dk.

Fokus på dansk it-sundhedsstrategi

Organisationen Dansk IT inviterer til høring om elektroniske patientjournaler (EPJ) og it-sundhedsstrategi tirsdag 13. juni i Landstingssalen på Christiansborg. Høringen sætter fokus på EPJ-spørgsmål som strategi, platforme, integration, standardisering, implementering og konvergens. Blandt talerne er lektor i sundhedsinformatik Stig Kjær Andersen fra EPJ-observatoriet under Aalborg Universitet.

Topnordic og McAfee i ny alliance

Børsnoterede Topnordic Danmark bliver en del af it-sikkerhedsfirmaet McAfees gloable partnerprogram. Topnordic er i forvejen storleverandør af it-sikkerhed og serviceydelser til it-infrastruktur.

Linux overvåger jordskælv

De kinesiske myndigheder har valgt en Suse Linux Enterprise Server fra Novell som platform for landets digitale netværk til observation af jordskælv. Netværket omfatter 41 nationale, regionale og centralt styrede seismografiske centre og 360 stationer i større byer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere