Kemisk tåge køler serverskabet

Et amerikansk firma har udviklet et kølesystem til serverrum, der benytter en særlig kemisk tåge til at køle processorer og elektroniske komponenter.

Det amerikanske firma ISR forsøger at gøre dets specielle køleteknologi, som hidtil primært er blevet solgt til kunder i den offentlige sektor i USA, til et produkt til det kommercielle marked.

ISR's SprayCool fungerer ved at sprøjte en fin tåge af et specielt kemisk stof på de varme elektriske komponenter.

Når de fine dråber rammer komponenten, fordamper stoffet og tager dermed en del af varmen med sig.

Skader ikke komponenter

I selskabets systemer til USA's regering er stoffet i flere tilfælde blevet sprøjtet direkte på de varme komponenter, da stoffet ifølge ISR ikke skader komponenterne.

Den kommercielle løsning til serverskabe har dog en særlig varmeledende plade mellem chippene og køletågen.

Systemet består af et serverskab, hvor et rørsystem i bagpladen fordeler kølemidlet med udtag til hver enkelt server, hvor hver processor udstyres med en særlig spraydyse og køleplade.

Det fordampede kølemiddel opsamles af kølesystemet, og varmen bortledes ved hjælp af en varmeveksler, der sluttes til vandforsyningen.

Selskabet har udviklet systemet, så det passer med visse servere fra blandt andet Dell og Hewlett-Packard.

Vandkøling til serverskabe

Sidstnævnte har netop lanceret vandkøling til serverskabe, så for ISR gælder det om at smede, mens processorerne er varme.

- Vores strategi det sidste år har været at gå kommercielt efter de store serverrum, siger marketingchef Patchen Noelke fra ISR til magasinet eWeek.

Nye processor-teknologier ser ganske vist ud til for en stund at kunne nedbringe både energiforbruget og varmeudviklingen i servere, men flere firmaer er inden for det seneste år begyndt at tilbyde vandkøling for at aflaste ventilationsanlæggene.

Relevant link

ISR SprayCool




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere