Antallet af virus-angreb falder dramatisk

I forhold til 2002 faldt antallet af virusangreb til det halve i 2004. Ifølge IT- og Telestyrelsen er antallet af angreb også faldet i 2005. HK/Privat ser stigende behov for medarbejdere, der er specialister i it-sikkerhed.

Danske virksomheder har tilsyneladende fået øjnene op for, hvordan man beskytter sin computer mod virusangreb.

Mens op mod 46 procent af alle virksomheder med internetadgang i 2002 oplevede et virusangreb med tab af data og arbejdstimer til følge, var tallet faldet til næsten det halve i 2004.

Tallene fra 2005 er endnu ikke opgjort, men IT- og Telestyrelsen vurderer, at antallet af virusangreb fortsat er faldet.

- Virksomhederne er begyndt at arbejde seriøst med it-sikkerhed. Vi ser flere og flere it-medarbejdere, der har sikkerheden som deres største opgave, udtaler konsulent på it-området i HK/Privat, Leif Limkilde Bloch, i en pressemeddelelse.

Flere beskytter sig

Samtidig med at antallet af virusangreb falder, stiger antallet af virksomheder, der gør en aktiv indsats for at beskytte sig mod de ondsindede angreb.

Fra 2002 til 2005 steg antallet af virksomheder, der bruger antivirus-programmer, fra 86 procent i 2002 til 95 procent i 2005.

- I dag er den største sikkerhedsrisiko for en virksomhed faktisk medarbejderne. Det er i medarbejdernes omgang med e-mails, downloads og lignende, at der er størst risiko for at pådrage sig spyware, trojanske heste og andre ondsindede programmer, udtaler sikkerhedsformidler Suzette Wagner fra IT- og Telestyrelsens it-sikkerhedskontor.

[b]Behovet stiger[/b9
HK/Privat, der organiserer en del af de danske it-medarbejdere, mener, at behovet for sikkerhed kun bliver større.

- Efterhånden som forretningsgangene i stigende grad bliver gjort elektroniske, kan et brist på it-sikkerheden få enorme økonomiske konsekvenser for virksomhederne. Derfor vil vi også se, at der bliver et stigende behov for medarbejdere, der er specialister i it-sikkerhed, siger Leif Limkilde Bloch.

Både HK/Privat og IT- og Telestyrelsen anbefaler, at større virksomheder udarbejder en it-sikkerhedspolitik, og uddanner sine medarbejdere til at være opmærksomme på, hvad der downloades og sendes på e-mail.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere