Uklarhed om hardware-krav til Vista

Det er ikke let for den almindelige bruger at finde ud af, om selv en nyere pc opfylder de hardware-krav, Microsoft i denne uge offentliggjorde for Windows Vista.

Det er fortsat vanskeligt at vurdere, hvor godt en given pc vil være i stand til at afvikle Microsofts nye styresystem Windows Vista, selvom Microsoft i denne uge frigav de officielle minimumskrav.

Flaskehalsen ser især ud til at kunne blive grafikkortet for mange brugere, der ikke allerede har et nyere 3D-grafikkort.

Microsoft har ikke frigivet en specifik liste over grafikchip, der vil kunne afvikle Windows Vista med den nye grafiske brugerflade Aero aktiveret.

Derfor kan det være vanskeligt for mange brugere at finde ud af, om deres grafikkort opfylder minimumskravene.

Microsoft har ganske vist frigivet et værktøj, som brugere vil kunne downloade og køre for at teste deres systemer.

- Det er stadig ekstremt svært at finde ud af. Det irriterer mig, at jeg sidder her med en spritny pc, som jeg har købt inden for de sidste tre måneder, men selvom jeg har kørt Microsofts program, er jeg ikke sikker på, om den kan udnytte Vista, siger analytiker Michael Cherry fra Directions on Microsoft.

Han efterlyser mere klare hardwarekrav fra enten Microsoft eller pc-producenterne.

Ifølge Microsoft skal selskabets Get Ready-kampagne imidlertid tale for sig selv, uden foreløbig at ville gå i detaljer med hardwarekravene, oplyser selskabet.

Microsofts testprogram blev ikke desto mindre fjernet midlertidigt fra kampagnens hjemmeside fredag.

Typisk vil en pc med et nyere selvstændigt grafikkort leve op til minimumskravene. Har man en bærbar pc eller en pc med et integreret grafikkort på bundkortet, som deler hukommelse med det øvrige system, bør man kontrollere, at chippen lever op til kravene, hvis man har planer om at opgradere til Windows Vista.

Desuden bør man være opmærksom på, at der kræves mindst 64 megabyte hukommelse til grafikkortet for at kunne afvikle Windows Vista i en opløsning på eksempelvis 1024 gange 1280 pixels.

Det er tilstrækkeligt til en skærm på 19 tommer i almindeligt format. Ønsker man en højere opløsning, skal der bruges mindst 128 megabyte hukommelse ifølge Microsoft.

Her bør man især være opmærksom på, at bærbare pc'er og stationære pc'er med integreret grafik ofte deler grafikhukommelsen med systemet.

Microsoft har i forbindelse med Get Ready-kampagnen udvalgt en række eksempler på nye pc'er, der opfylder kravene.

Relevant link

Microsofts testprogram




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere