IBM mangedobler kapaciteten på databånd

IBM har udviklet en ny båndtype, der gør det muligt at pakke data omkring 15 gange tættere og dermed drastisk forøge kapaciteten.

Forskere fra it-giganten IBM puster nyt liv i båndteknologien som lagermedie, efter det er lykkedes at pakke data 15 gange tættere på en ny type bånd i forhold til den eksisterende teknologi.

Helt præcist er det lykkedes forskerne fra IBM at klemme 6,67 milliarder bits ned på en kvadrattomme.

Med yderligere tilpasning forventer IBM på denne måde at kunne forbedre båndteknologien, så en LTO-kassette vil have en kapacitet på otte terabytes ukomprimerede data.

Det er omkring 20 gange mere end de nuværende kassetter.

Gennembruddet skyldes tre forbedringer af båndteknologien. En ny type bånd, som IBM har udviklet i samarbejde Puji Photo Film, et forbedret læse- og skrivehoved samt en forbedret metode til at aflæse meget små magnetiske bits.

Til trods for forbedringer af både diskteknologier og optiske lagermedier, så lever båndteknologien stadig i bedste velgående, fordi den dels regnes for at være pålidelig, og dels fordi den endnu er billigere til langtidslagring af arkiverede data og backup.

Med de seneste forbedringer ser det da også ud til, at teknologien vil være en væsentlig brik i storage-systemer i en årrække fremover.

- Jeg tror bestemt, det her giver ekstra troværdighed til bånd. Det slår fast, at bånd vil være her langt ind i fremtiden og vokse drastisk i kapacitet, siger analysechef Fara Yale fra analysefirmaet Gartner.

De første bånd baseret på de seneste gennembrug ventes dog ifølge IBM først på markedet i 2011.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere