Skat: Printselv-skat skal spare millioner

80 procent af danskerne har adgang til internettet hjemmefra. Alligevel har kun 215.000 printet deres skattekort ud derhjemme. Men nu vil Skat have gang i danskernes printere.

Skat har store forventninger til, at danskerne vil begynde selv at printe skattekort ud, selv om blot 215.000 ud af mere end to millioner danskere har benyttet sig af muligheden i år.

- Det tal skal jo i vejret. Vi tror, at produktet vil blive brugt, hvis det er attraktivt. Borgerne skal lige have lidt tid til at vende sig til muligheden, siger Jochim Berend, fuldmægtig i Skat og ansvarlig for printselv-ordningen.

Skat udsender hvert år to millioner ændrede skattekort til danskere, der har fået nyt hus, nyt job eller måske en ny kæreste.

Af dem bliver de 450.0000 foretaget online.

I gang med jungletrommerne

Indtil videre tror Skat på mund-til-mund metoden. Men også fremtidige informationskampagner vil kunne få flere til at få øje på muliheden for printselv, siger Jochim Behrend.

I år har danskerne indtil videre foretaget omkring 450.000 ændringer i forskudsopgørelserne via internettet. Og det er flere, end der blev foretaget hele sidste år.

- Vi har ændret det gamle batchsystem bag servicen til et onlinesystem. Indtil sidste år skulle folk vente et par dage på at modtage skattekortet med posten, fordi ændringerne først skulle igennem en mainframe, som samlede ændringer ind om natten, siger Jochim Behrend.

Det nye onlinesystem er mere attraktivt.

Folk kan nemlig få skattekortet ud af printeren med det samme.

Samtidig går eventuelle skattefordele lige ind på kontoen, hvis folk afleverer kortet med det samme, fortæller Jochim Behrend.

Sparer en femmer for hver

Det koster omkring en femmer plus porto og kuvertering at sende et nyt skattekort ud til borgerne.

På den måde har Skat allerede sparet en million kroner i år, fordi folk er begyndt at printe skattekortet ud selv, fortæller Jochim Behrend.

- Men det vigtigste er, at det er mest fleksibelt for borgerne ikke at skulle vente på skattekortet, siger Jochim Behrend.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere