Eksperter spår angreb mod Exchange-sårbarhed

It-administratorer bør sørge for at installere den kritiske opdatering til Microsoft Exchange Server, som blev frigivet tidligere på ugen, advarer sikkerhedsfirmaer.

Det sikkerhedshul i Exchange Server, som Microsoft udsendte en opdatering imod tidligere på ugen, vil formentligt blive forsøgt udnyttet af hackere inden for den nærmeste fremtid.

Ikke og alene er der tale om en sårbarhed, der kan udnyttes via internettet, den findes i et af de mest populære postserver-programmer til brug i virksomheder.

Derfor gentager flere sikkerhedsfirmaer og -eksperter nu den samme advarsel som Microsoft: Installér opdateringen hurtigst muligt.

Hackerne vil løbe om kap

- Den store udbredelse af Exchange Server betyder, at hackere vil løbe om kap for at udvikle exploits til den her sårbarhed, siger Gunter Ollmann, chef for sikkerhedsfirmaet ISS' X-Force-udviklingsafdeling til InformationWeek.

ISS forudser, at sikkerhedshullet vil blive udnyttet i form af internetorm, der automatisk vil forsøge at inficere sårbare systemer.

Også sikkerhedsfirmaet Symantec har udsendt en kraftig til dets kunder om at sørge for at installere opdateringen.

Der er endnu ikke fundet eksempler på kode, der udnytter sikkerhedshullet, såkaldte exploits.

Hvis der er tale om en sårbarhed, der er forholdsvis enkel at udnytte, vil der dog næppe gå mange dage, før de første eksempler dukker, hvis denne sårbarhed følger samme mønster som tidligere.

Relevante link

Microsoft om sikkerhedshullet

ISS X-force om sikkerhedshullet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere