Danskere svigter nethandel

Nethandelen er steget med 700 procent siden Konkurrence-styrelsen i 2001 sidst undersøgte forholdene på online- markedet. Der lyder af meget, men vi handler langt mindre på nettet end vores naboer.

Danskerne bruger den elektroniske indkøbskurv langt mindre end svenskere og nordmænd, når der skal købes ind, viser en ny undersøgelse af internethandlen, som Konkurrencestyrelsen har offentliggjort onsdag.

I følge Konkurrencestyrelsen er Danmark et af de lande i Europa, hvor folk har de bedste muligheder for at handle på nettet.

Set i det lys er det overraskende, at kun 22 procent af befolkningen jævnligt køber ind på nettet.

Dermed er både nordmænd, svenskere og tyskere nemlig langt foran os.

I disse lande køber mellem 28 og 30 procent af befolkningen nemlig ofte ind på nettet.

Nettet giver besparelser

Undersøgelsen viser, at vi kan spare en til to milliarder kroner årligt på indkøb, hvis vi begynder at handle lige så ofte på nettet som indbyggerne i vores nabolande.

Typisk kan besparelserne hentes på cd’er og bøger, som på nettet er mellem 10 og 15 procent billigere end i de fysiske butikker.

Konkurrencestyrelsen bemærker i rapporten, at nethandelen vil vokse, hvis butikkerne blev bedre til at fortælle om sikkerheden ved nethandel.

Samtidig vil pakkeudbringning udenfor normal arbejdstid kunne stimulere danskernes ønske om at nethandle, hedder det i undersøgelsen.

Relevant link

Undersøgelsen fra Konkurrencestyrelsen (pdf)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere