Notabene i børs-fadæse: 1.000 e-mails afsløret

En fejl hos et børsmæglerfirma betyder, at e-mail-adresserne på næsten 1.000 mulige investorer i søgefirmaet Notabene er blevet afsløret. Flere konkurrenter er blandt navnene, som Datatilsynet nu kigger på.

En fejl hos børsmæglerfirmaet GP Børsmæglerselskab betyder, at næsten 1.000 potentielle investorer i it-selskabet Notabene.net har fået deres e-mailadresser afsløret.

Fejlen skete onsdag aften, da GP Børsmæglerselskab i en e-mail sendte Notabenes børsprospekt til de mulige investorer forud for selskabets kommende notering på den alternative børs First North.

E-mailen blev sendt, så de flere end 1.000 modtagere kunne se hinandens e-mail-adresser.

Dermed har GP Børsmæglerselskabs helt nye it-platform Capitrader.dk fået en dårlig premiere, da det er første gang, systemet er taget i brug.

Dybt beklagelig fejl

Datatilsynet har tidligere fastslået, at e-mail-adresser på modtagere af nyhedsbreve og tilsvarende masseudsendelser skal sløres.

Både direktør Søren Hansen i GP Børsmæglerselskab og direktør i Notabene.net, Brian Mertz Pedersen, beklager da også, at oplysningerne om de mulige investorer er blevet offentliggjort.

- Det er sket en dybt beklagelig menneskelig fejl, som vi allerede umiddelbart efter udsendelsen i går aftes orienterede Datatilsynet om, siger Søren Hansen.

- Jeg forstår med rette folks meget store utilfredshed med det, der er sket. Der kommer en beklagelse fra vores side, der præciserer, at fejlen ligger hos os og intet har med Notabene at gøre, siger Søren Hansen.

Ingen indflydelse

Blandt de afslørede navne er flere konkurrenter og kommende børskollegaer.

På trods af, at mulige investorer har fået afsløret deres e-mailadresser og i flere tilfælde dermed også deres identitet, forventer Notabenes administrerende direktør Brian Mertz Pedersen, at fejlen ikke får indflydelse på selskabets børsnotering.

- Der er stor interesse for vores børsnotering, og jeg tror umiddelbart ikke, at det her får nogen indflydelse. Dem, der har tænkt sig at investere i os, gør det formentlig alligevel, men det er en beklagelig fejl, siger Brian Mertz Pedersen.

Notabene-direktøren har tidligere været i ilden, da han som direktør for Eurotrust sendte en meddelelse til den amerikanske børs Nasdaq, før ordren var på plads. Selskabet måtte senere udsende en rettelse.

Notabene hjælper firmaer med søgemaskineoptimering og vejledning om søgerelaterede annoncer. Målet med børsnoteringen er at hente 10 millioner kroner i ny kapital.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere