Torsdagens aviser om it

Amtsformand: Regeringens stop for lokale patientjournaler koster dyrt. Branchen for spil har åndenød. It-branchen til træf. Regning for prisfald ender hos forbrugerne. Netbutik melder leverandører. Tivoli sparer med e-billetter. It-investor klar til opkøb for 300 millioner kroner.

Amtsformand: Regeringens stop for lokale patientjournaler koster dyrt
Det vil medføre et tab på et trecifret millionbeløb at stoppe arbejdet med mange lokale udgaver af elektroniske patientjournaler, vurderer amternes formand Bent Hansen (S).

Branchen for spil har åndenød

Den københavnske spilindustri er ofte spået en gylden fremtid. Men branchen har svært ved at skaffe finansiering og støtte. "Staten har været alt for langsom til at anerkende spilindustrien. Industrien mangler mere uddannelse, risikovillig kapital og anerkendelse, så private investorer tør kaste sig ud i projekterne, som vi ser det i for eksempel Sverige og England," siger Chris Mottes, administrerende direktør, Deadline Games. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

It-branchen til træf

Flere end 200 it-forhandlere vil blive præsenteret for løsninger fra 16 af verdens førende software- og hardwareproducenter, når den danske it-branche holder træf i Silkeborg. Det er syvende år i træk, at it-samlingen finder sted i Silkeborg, og ifølge arrangøren Inter-Data har antallet af tilmeldte deltagere og udstillere aldrig været større. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Regning for prisfald ender hos forbrugerne

Et myndighedskrav om rabat på fastnetopkald til mobiltelefoner betyder ikke, at danske telekunder slipper billigere. "Dette kommer til at gøre ondt. Derfor handler det nu for os om at finde former, hvor markedet tillader, at vi kan tage flere penge for varerne," siger Allan Koch, koncerndirektør i Sonofon, der har udsigt til en økonomisk lussing på et trecifret millionbeløb. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Netbutik melder leverandører

Ifølge konkurrenceloven er store leverandører og leverandører af mærkevarer som hovedregel forpligtet til at levere til alle forhandlere, der vil føre deres varer i butikken. Også selvom butikken kun eksisterer på internettet. Internetbutikken workoutshop.dk har problemer med at få lov til at føre flere leverandørers varer og har nu meldt to af leverandørerne til Konkurrencestyrelsen. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Tivoli sparer med e-billetter

Efter den første sæson med elektroniske billetter og turpas, der gør det muligt for gæsterne at købe billeter hjemmefra og slippe for at stå i kø, melder Tivoli om besparelser i millionklassen. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

It-investor klar til opkøb for 300 millioner kroner

Asger Jensby vil sammen med to tidligere finansielle topfolk i industrikoncernen FLS nu investere 300 millioner kroner i danske, norske og svenske teknologivirksomheder. "…Vi har en målsætning om, at vi over de kommende tre år vil foretage investeringer for 300 millioner kroner…," siger Asger Jensby. (Børsen)

Minister: Lejeaftaler er ikke mit bord
Videnskabsminister Helge Sander agter ikke at blande sig i TDC's gamle aftaler med danskere, der i årevis har betalt for leje af udtjente fastnettelefoner. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Få automatisk dagens avisresumeer sendt til din indbakke hver morgen. Opret dig som bruger på Computerworld.dk og sæt "Dagens aviser om it" på overvågning med Computerworld Nyhedsovervågning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere