Bibliotekarer skal fylde it-branchens jobhul

Akut mangel på tusind højtkvalificerede it-uddannede får foreningen IT-Branchen til at jagte landets bibliotekarer og humanister. Men det løser ikke problemerne, siger foreningen.

Danske virksomheder mangler helt akut 1000 højtuddannede medarbejdere med spidskompetencer inden for it.

Derfor vil IT-branchen nu opfordre medlemmerne til at kigge sig omkring efter alternativ arbejdskraft blandt humanistisk uddannede og bibliotekarer. Det siger Henrik Egede, som er kommunikations-direktør hos IT-branchen.

- Det er værd at overveje for vores medlemmer, hvis det kan hjælpe på den akutte mangel at kigge på bibliotekarer eller humanister. Men det skal ikke svække vores ønske om at få 1000 egentligt it-uddannede til stillingerne, siger Henrik Egede.

Midlertidig løsning

1000 medarbejdere fra andre brancher løser nemlig ikke manglen på folk i it-branchen på sigt. Hvert år uddanner universiteterne for få it-specialister, siger Henrik Egede.

Og der kommer til at gå flere år, før det manglende antal uddannede bliver rettet op. Det viser fremskrivninger af uddannelsestal, som Ministeriet for Videnskab, Teknik og Udvikling har foretaget i en analyse af udbud og efterspørgsel efter IKT-kompetencer (Informations- og Kommunikations-teknologi).

Derfor kan behovet ikke dækkes af bibliotekarer og humanister alene. Men det kan hjælpe her og nu, mener Henrik Egede.

- Vi har set tendenser til, at nogle af bibliotekarerne og humanisterne skaffer sig kompetencer, som gør dem interessante for vores medlemmer. Enten via deres primære studium eller IT-universitetet, siger Henrik Egede.

Derfor vil IT-branchen på et møde den 24. maj informere medlemmerne om mulighederne i at ansætte bibliotekarer eller humanister.

Snoet vej til it

- Mange unge mellem 25 og 30 år har valgt en uddannelse, som ikke fører den lige vej til it-branchen. Vi vil gerne vise nogen eksempler på, at også nogle af dem får en frentid i branchen, siger Henrik Egede.

Hos Bibliotekarernes Forbund hilser man initiativet velkommen. I forvejen bliver et stigende antal bibliotekarer ansat indenfor it-branchen, siger Pernille Drost, formand for Bibliotekarernes Forbund.

- Vores medlemmer er specialister i systemer og i at validere programmer. Vi kan se at der er stor rift om vores kandidater i it-branchen, siger Pernille Drost.

36 procent af kandidaterne fra Biblioteksskolen bliver ansat indenfor det private erhvervsliv. Typisk kommer de til at arbejde med dokumenthåndtering og produkt-udvikling, fortæller formanden.

- Det her løser ikke behovet for dataloger og folk med it- kundskaber på højt niveau. Men vores medlemmer har en mulighed for at løse den akutte mangel, siger Henrik Egede.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Service Line Specialist – EPS – SAP

Sentia Denmark A/S

Service Delivery Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere