Gartner spår yderligere forsinkelse af Vista

Det er ifølge analysefirmaet Gartner ikke realistisk, at Microsoft når i mål til at lancere Windows Vista i januar. Analytikerne skyder i stedet på andet kvartal 2007.

Analysefirmaet Gartner forventer, at Microsofts nye styresystem Windows Vista først bliver tilgængeligt for de almindelige kunder i andet kvartal af 2007.

Microsoft har indtil videre sat udgivelsesdatoen til en gang i januar 2007, men det kommer næppe til at holde stik, vurderer analytikerne fra Gartner.

Microsoft har ifølge Gartner regnet med, at færdiggørelsen af Windows Vista vil tage lige så lang tid som Windows XP fra Beta 2 til færdigt produkt.

Analytikerne mener imidlertid, at det er mere relevant at sammenligne med færdiggørelsen af Windows 2000, fordi der er tale om en drastisk omlægning af styresystemet.

- Windows Vista og Windows 2000 er mere at sammenligne æbler med æbler. Hvis du ser på, hvad Windows XP var, så var der mange, der sagde, at det blot var at tage Windows 2000 og gøre det pænere. Det drøjeste arbejde var allerede gjort med Windows 2000. Vista er på samme måde, siger analytiker David Smith fra Gartner.

Microsoft forventer at være klar til at frigive Beta 2 af Windows Vista enten i maj eller juni i år.

Selskabet regner derefter med, at styresystemet vil være klar til at frigive til pc-producenterne i november eller december, altså fem måneder efter Beta 2, hvilket er samme tidsplan som Windows XP fulgte.

Gartner-analytikerne vurderer imidlertid, at færdiggørelsen vil tage mellem 9 og 12 måneder, hvilket vil placere den færdige version til produktionen i februar 2007.

Dertil kommer de to måneder, det typisk tager, før produktet er klar til salg til almindelige kunder, som altså ifølge Gartner først vil se Windows Vista i løssalg i april 2007.

Analysefirmaet opfordrer derfor virksomheder til at undlade at hænge for mange investeringer op på Microsofts nuværende bud på en lanceringsdato, men fortsat forberede sig på en opgradering.

I en kommentar til Gartners analyse fastholder Microsoft imidlertid, at selskabet holder tidsplanen for lanceringen af Windows Vista.

Forbedringer af værktøjerne og fremgangsmåderne i forbindelse med testfasen gør det ifølge Microsoft muligt at færdiggøre styresystemet hurtigere end tidligere versioner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere