Tirsdagens aviser om it

Telenor-direktør: TDC bliver presset af gæld. Dom kan give fuldt fradrag for it-udgifter. Tele2 klar med teleselskab efter Skype-model. Riskær ville udvikle Cybercity. Cybercity med nordisk tv-platform.

Telenor-direktør: TDC bliver presset af gæld
TDC får et mindre strategisk manøvrerum, efter at teleselskabets gæld er mere end fordoblet som følge af kapitalfondenes store gældsoptagelse. Det mener Telenors koncerndirektør Morten Karlsen Sørby, der leder Telenor i Norden. (Børsen)

Dom kan give fuldt fradrag for it-udgifter

Danske virksomheder, der løbende udskifter pc'er og andre dele af et it-netværk, kan efter alt at dømme få lov til at trække udgifterne fra allerede samme år. Skattevæsenet giver ellers kun grønt lys til at saldoafskrive delene med 25 procent over en årrække, men en ny dom vil tvinge skattevæsenet til at ændre holdning. Det vurderer Søren Bech, skattedirektør i PricewaterhouseCoopers. (Børsen)

Tele2 klar med teleselskab efter Skype-model

Det svenske teleselskab Tele2 står klar med selskabet Parlino med gratis telefoni over nettet som konkurrent til Skype. Lanceringen sker i hele Europa og vil lægge hårdt pres på gamle teleselskaber som TDC. (Berlingske Tidende)

Riskær ville udvikle Cybercity

Riskærs Cybercity manglede penge til udvikling - og derfor gik finansmanden nye veje dengang i 90'erne. Det fortalte Klaus Riskær Pedersen, da Statsadvokaten for Økonomisk Kriminalitet begyndte afhøringen af ham i en sag, hvor han er tiltalt for at have forsøgt at snyde Fonden af 1. december 1997 - også kaldet Riskærs familiefond for over 200 millioner kroner. (Berlingske Tidende)

Cybercity med nordisk tv-platform

Når Cybercity senere på året lancerer tv over bredbånd, så bliver det på en fælles Telenor-platform, som også vil blive anvendt i Norge og Sverige. Telenor sidder som tidligere telemonopol på hele det norske kobbernet, og i Sverige ejer den norske telegigant to bredbåndsselskaber. (Børsen)

Få automatisk dagens avisresumeer sendt til din indbakke hver morgen. Opret dig som bruger på Computerworld.dk og sæt "Dagens aviser om it" på overvågning med Computerworld Nyhedsovervågning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere