It-skrappe Madonna-fans snød Billetlugen.dk

It-kyndige fans af Madonna kunne lørdag købe koncertbilletter til popstjernens danske koncert før andre i køen hos Billetlugen. Billetfirmaet vil nu ændre systemet.

Fingernemme billetkøbere kunne lørdag købe billetter til sensommerens koncert med Madonna i Horsens før det officielle salgstidspunkt. Det bekræfter Jeppe Michael Jensen, direktør hos Billetlugen.

Ved at indsætte et nyt nummer i linket til Billetlugens CMS (content management system) i browservinduet nåede flere kunder frem til betalingssiden og de 50.000 eftertragtede billetter før det officielle salg gik i gang klokken 09.30 lørdag.

Åbent før tid

Det bagvedliggende billetsystem var nemlig åbent før salgsstart klokken 09.30 i lørdags. Det skete for at sikre, at alle havde opdaterede sider i deres browser siger Jeppe Michael Jensen.

Alligevel var der ingen kunder, som nåede at købe billetter til koncerten før den officielle salgstart, fastholder Jeppe Michael Jensen.

- Der er ingen, som har gennemført deres transaktioner før klokken 09.30, siger han.

Men en billetkøber fortæller til Ekstra Bladet, at man dermed kunne komme forrest i køen, så man kunne sikre sig billetter foran alle andre.

- Jeg sad klar med bestillingssiden åbnet på min computer længe før 9.30. Jeg ventede bare på, at uret skulle vise 9.30, så det ikke ville virke mistænkeligt, fortæller læseren til Ekstra Bladet.

Samme læser har tidligere benyttet metoden til at købe billetter til Rolling Stones før alle andre.

Billetlugen.dk vil nu ændre proceduren, så selve billetsystemet først er tilgængeligt præcis ved salgsstart.

- Men så kan det være, at der går et par minutter, før kunderne får købsknappen frem. Og de bliver sikkert også kede af det, siger Jeppe Michael Jensen.

Hits tvang sidevisning i knæ

Billetlugen solgte i lørdags 50.000 Madonna-billetter i løbet af to en halv time. Billetbureauet har aldrig tidligere solgt så mange billetter så hurtigt.

I løbet af formiddagen oplevede flere kunder, at de ikke kunne få billetlugen.dk frem på skærmen. Det skyldes ifølge Jeppe Michael Jensen det massive pres på sitet, hvor op imod en halv million brugere ville ind på samme tid.

- Vi har ikke tidligere oplevet, at man overhovedet ikke kunne få siden frem. Det er selvfølgelig noget, vi skal analysere, siger han.

Billetlugen vil nu gennemgå lørdagens begivenheder med Citrix Netscaler, som har leveret salgssystemet til firmaet.

- Vores leverandør har lovet os, at vi kan håndtere en hvilken som helst trafikmængde, siger Jeppe Michael Jensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere