Dataloger får ny chance for at komme til Ørestad

Københavns Universitet vil flytte ud af indre by. Det giver nye muligheder for at flytte Datalogisk Institut til Ørestaden, hvor IT-Universitetet også ligger.

En ny campusmodel for Københavns Universitet åbner nye muligheder for at flytte DIKU (Datalogisk Institut ved Københavns Universitet) til Ørestaden. Det fortæller institutleder og professor Stig Skelboe.

Københavns Universitet vil samle i alt 73 adresser på kun 17 og afhænde 100.000 kvadratmeter for at spare 100 millioner kroner i husleje primært på bygningerne i Københavns Indre by.

- Der er planer om en ny bygning lige over for IT-Universitetet. Hvis det ikke kan lade sig gøre, vil en bygning fem minutters gang længere væk ved KUA-ombygningen på Amager kunne huse os, siger Stig Skelboe.

Bedre it-miljø

Flytningen af DIKU bliver formentlig tidligst til virkelighed om fem til seks år.

Men flytningen vil give mulighed for et mere sammenhængende it-miljø og et tættere undervisningssamarbejde, fortæller Stig Skelboe.

- Det eneste naturlige havde jo været at etablere IT-Universitetet i fysisk nærhed af DIKU. Når det så ikke kunne ske, må vi jo flytte DIKU, siger Stig Skelboe.

Ideen om at flytte DIKU startede allerede i 2003. Her tog Københavns Universitet en principbeslutning om at flytte instituttet til Ørestaden. Men dengang blev planerne ikke til noget, fordi universitetet skulle spare på kvadratmetrene.

- Hvor vi lander, er ikke til at vide. Det eneste, der stadig ligger fast, er principbeslutningen, siger Stig Skelboe.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere