Roaming-afgifter tvinger firmaer til nødløsninger

De høje roaming-afgifter ved mobilsnak i udlandet tvinger virksomheder til tekniske nødløsninger i form af en roaming killer eller call back-løsning. En falliterklæring for telebranchen, mener teleanalytiker.

Danske virksomheder med mange internationale mobilopkald forsøger at undgå teleselskabernes høje roaming-afgifter via en roaming killer eller call back-gateway.

- Det er ikke usædvanligt, at store danske virksomheder med internationale aktiviteter har en mobilregning, der er mange gange større end deres fastnet-regning, siger teleanalytiker Torben Rune fra rådgivningsfirmaet Netplan.

- De høje mobilregninger gør virksomhederne parat til at investere i call back-løsningerne i et forsøg på at få bragt udgifterne ned, siger Torben Rune.

Intelligente løsninger

En call back-gateway eller roaming killer vender populært sagt opkaldene.

Dermed skabes forbindelsen mellem to personer via virksomhedens billige fastnet-forbindelse i Danmark i stedet for via den ansattes mobiltelefonen i udlandet, hvor de høje roaming-takster gælder.

Markedet for løsningerne er ifølge Torben Rune præget af både robuste og mindre velfungerende løsninger, hvor der langt hen ad vejen er en sammenhæng mellem prisen og kvaliteten.

- Hvis man gå den her vej, skal man vælge en løsning, der er tilstrækkelig intelligent til selv at kunne håndtere de mange forskellige opkalds-situationer, siger Torben Rune.

Han henviser til, at de ansatte typisk vil droppe at benytte løsningerne, hvis de teknisk set er for besværlige. Og så vil investeringen i udstyret være spildt.

Nødløsninger for virksomheder

Torben Rune betegner call back-løsningerne som en nødløsning, men han har dog forståelse for, at virksomheder med store mobilregninger forsøger at gå den vej.

- Men telebranchen burde efterhånden være nået over det punkt, hvor kunderne må kaste sig ud i den her type af mærkelige tekniske omgåelser for at få mobilydelserne til en fornuftig pris, siger han.

EU-Kommissær Vivian Reding har for nylig truet med et politisk indgreb mod de europæiske teleselskabers høje roaming-afgifter.

I Danmark er meldingen om en EU-regulering af roamingpriserne blevet modtaget positivt af IT- og Telestyrelsen.

- Behovet for call back-løsningerne vil stort set forsvinde, hvis mobiloperatørerne sætter deres takster ned til et anstændigt niveau, siger Torben Rune.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere