Hård kurs mod SMS-fusk skal sikre tele-selvstyre

En række mobiloperatører har lukket for kundernes adgang til Aspiro for at rydde op i SMS-branchen og tage ansvar. Det skal være slut med ridser i lakken og risiko for politiske indgreb.

Da SMS-indholdsudbyder Aspiro i sidste uge fik lukket adgangen hos stort set alle teleoperatører, skete det fordi telebranchen har fået nok af wild-west forholdene i branchen.

Mange klager og skandaler, især med produkter rettet mod børn og unge giver nemlig ridser i branchens image-lak. Derfor skærper telebranchen nu selvkontrollen og tonen betragteligt over for alle firmaer i SMS-indholdsbranchen.

Det sker for at forebygge politiske angreb og krav om lovindgreb mod branchens selvstyre.

Hurtig reaktion

- Indholdsleverandørerne vil opdage, at vi er meget hurtige på aftrækkeren, hvis der er noget at reagere på, siger Ib M. Tolstrup, som er direktør i brancheorganisationen Telekommunikationsindustrien.

Efter en stribe skandaler på SMS-området, er branchen kommet i søgelyset hos forbrugerombuds-manden, som har kritiseret branchens egenkontrol kraftigt.

Samtidig står en stribe politikere på spring med lovindgreb, som kan sætte en stopper for branchens selvstyre, hvis teleselskaberne ikke kan finde ud af at styre sig selv, siger Ib M. Tolstrup.

- Et lovindgreb ville være forfærdeligt, fordi det ville være en meget firkantet og bastant måde at styre en branche, som teknologisk flytter sig meget hurtigt, siger Ib M. Tolstrup.

Win-win situation

Samtidig vil et lovindgreb betyde et betragteligt omsætningstab og dårligere vækstmuligheder for hele branchen, mener Ib M. Tolstrup.

- Det kan man se, hvis vi sammenligner med England, hvor systemet er meget stift reguleret, siger han.

Derfor er det vigtigt for telebranchen at demonstrere evnen til at holde orden i sagerne, så reglerne overholdes.

Telekommunikationsindustriens bestyrelse er trætte af mistanker om, at branchen går efter børn og forældres pengepung.

- Hvis der opstår tvivl om produkter, som henvender sig til børn og unge, ringer alarmklokkerne med god grund hos politikerne. Vi må erkende vores ansvar, ellers risikerer vi et politisk indgreb, siger Ib M. Tolstrup.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere