CSC Danmark i skudlinjen ved omstruktureringer

CSC i Danmark vil stå for skud, når den amerikanske it-gigant over de kommende to år gennemfører omstruktureringer og blandt andet fyrer 5.000 medarbejdere, lyder vurderingen fra IDC Nordic. Et salg af CSC kan give højere markedspriser i Danmark.

Amerikanske CSC's varslede omstruktureringer og fyring af 5.000 medarbejdere for at trimme selskabet til et salg vil også ramme det danske datterselskab med cirka 2.700 ansatte.

Det er vurderingen fra senioranalytiker Brian Troelsen hos analysehuset IDC Nordic.

- Omstruktureringerne vil givet også ramme herhjemme. CSC klarer sig relativt godt i Danmark med en stærk position i den offentlige sektor, men alt andet lige kommer det danske selskab også til at holde for, siger Brian Troelsen.

Højere markedspriser

Han forventer, at et eventuelt salg af CSC vil give et ryk i det danske it-marked, hvor CSC er blandt de dominerende spillere i den offentlige sektor.

Selskabet er it-leverandør til Videnskabsministeriet og flere andre ministerier og står endvidere som leverandør af elektroniske patientjournaler i flere amter.

- CSC er allerede blandt de store i Danmark. Hvis overtagelsen af selskabet betyder, at der bliver færre leverandører på det danske marked, vil den logiske konsekvens være stigende priser, siger Brian Troelsen.

Fra andre sider lyder vurderingen, at det bliver afgørende, om en CSC-køber vil skyde nye penge ind eller forsøge at høste gevinster på det nuværende selskab.

Hos interesseorganisationen Dansk IT forventer afdelingschef Jacob Primault, at en ny ejer af CSC ikke umiddelbart vil få den store betydning for den offentlige sektors it-udvikling.

- Vi må antage, at en ny ejer vil overholde de forpligtelser, som CSC allerede har med det offentlige på blandt andet sundhedsområdet, siger Jacob Primault.

- Et salg vil ikke i sig selv forandre situationen. Det kommer fuldstændigt an på, hvad en fremtidige ejer måtte have af strategier for den videre udvikling, og det kan vi af gode grunde ikke vide endnu, siger han.

Fyringer rammer Europa

De varslede ændringer i CSC vil ifølge den amerikanske top-direktør Van B. Honeycutt primært ramme den europæiske del af selskabet.

CSC Danmark har ifølge kommunikationschef Line Ørskov ingen kommentarer til det amerikanske moderselskabs annoncerede omstrukturering.

Den varslede fyring af op mod 5.000 medarbejdere ses som et led i en trimning af selskabet med henblik på et salg. CSC har bekræftet, at selskabet i øjeblikket undersøger mulighederne for et ejerskifte.

Hewlett-Packard er angiveligt blandt de mulige købere af selskabet, der har en anslået værdi i underkanten af 70 milliarder kroner.

Sidste år var også en gruppe af pengestærke investorer med våben-producenten Lockheed Martin i spidsen fremme med et bud.

Ifølge Wall Street Journal skulle flere private kapitalselskaber endvidere være interesseret i at overtage it-giganten.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere