Hvor er kundernes mails, Uni2?

Flere erhvervskunder hos Uni2 oplever forsvundne mails med vigtige ordrer, mails fra fortiden og mails, som bare er undervejs i ugevis. Daniel C. Elfort, administrerende direktør hos Uni2, giver her svar på på årsagen til problemerne.

- Hvorfor går der uger, før jeres erhvervskunder modtager deres mails?

- Vi har oplevet en høj stigning i antallet af spammails. Det er selvfølgelig noget, som belaster vores systemer, og derfor kan man også opleve ventetid på mails.

Men kunderne må også tidligere have oplevet, at der var problemer med mails. I forbindelse med migrationen til vores system har vi nemlig bare givet los på alle de mail-køer, som var i Tiscalis system.

Derfor har nogle kunder oplevet, at modtage mails fra 2001. Og det er vi jo ikke herrer over.

- Men nu er det jo efterhånden ved at være noget tid siden at I overtog Tiscali?

- Vi har efter opkøbet kørt den oprindelige platform videre. Og i februar begyndte vi så at konvertere Tiscalis platform over i vores egen. Samtidig har vi siden 10. marts oplevet et meget større antal spam-mails, end vi har set tidligere. Det er et generelt fænomen, som ikke er specifikt for Uni2.

- Spam kan vel ikke komme bag på nogen, som professionelt lever af at sælge mailforbindelser. Hvad vil I gøre ved det?

- Vi bliver nødt til at være hårdere i det filter, som vi sætter op foran vores mailservere. Men det stiller også større krav til, at de mindre virksomheder og private brugeres mailservere er sat ordentligt op, sådan at serveren identificerer sig korrekt. Det kan nemlig også være en årsag til, at der er nogen mindre virksomheder, som ikke får deres mails.

- Vil de store kunder så overhovedet modtage deres mails?

- De store kunder får deres mails, ja.

- Hvorfor får alle de små virksomheder ikke deres mails leveret?

- Det gør de også, æhh, men vi har måttet skrue op for de filtre, der sidder foran vores systemer på grund af, at antallet af spam-mails er forøget så meget.

Vi har oplevet næsten en 10-procents forøgelse af antallet. Og det er mange. Næsten 80 procent af de mails, der bliver sendt i dag worldwide er spam, og så må man som udbyder som Uni2 sørge for, at man kan skrue op og ned for den filtrering, som sker foran serverne.

Og der vil være nogen som bliver ramt foran, sådan er det.

Jeg tror desværre, at det er en tendens og noget, som vi vil se, indtil man får nogle teknologier op at køre, som helt sikkert kan filtrere de mange spam-mails fra.

- Det du siger er, at indtil nogen finder på noget bedre, så er e-mail nu langsommere end almindelig post?

- Nej…Nej-nej. Det vil jeg meget nødigt have, at du citerer mig for.

- Men de er en uge undervejs?

- Nej, men det er klart, at vi skal være bedre til at reagere hurtigere på sådan nogle tendenser, det vil jeg da gerne medgive. Og vi er da også enormt kede af de forsinkelser, som vores kunder oplever. Vi arbejder på højtryk for at få løst dem.

- Vi har flere gang hørt fra jer, at det bliver bedre. Hvordan går I aktivt ind og gør noget nu?

- Vi har filtreret meget kraftigt i den sidste uge. Og det har givet et godt resultat. Mandag nat satte vi også et nyt system op ved siden af det gamle, som vi kalder et guldsystem.

Det er møntet på vores større erhvervskunder. Alle vores erhvervskunder kan komme over på det, hvis de har en opsætning, som kvalitetsmæssigt matcher vores. Så vil deres e-mails ryge lige igennem.

Men vi vil gerne have lov at filtrere mails fra privatpersoner, som har sværere ved at sætte deres mailservere korrekt op.

- Hvornår vil kunderne opleve, at systemet er i orden?

- I løbet af denne uge.

- Kunderne siger, at i enten ikke tager telefonen, eller at der er flere timers ventetid, når de ringer til jeres support. Er i ved at lukke kontoret? Er i ved at pakke sammen?

- Det beklager jeg meget, hvis de har oplevet. Vi har selvfølgelig folk som besvarer telefonen.

- Men erhvervskunderne kan ikke få svar på, hvorfor de ikke får deres mails?

- De større af vores erhvervskunder er selvfølgelig blevet orienteret direkte af vores sælgere, som har forklaret, hvad det det drejer sig om.

- Kunderne har allerede skiftet udbyder en gang på grund af opkøbet. Og det er besværligt, siger de. Hvad skal de gøre nu? Er de nødt til at tage en anden udbyder end jer?

- Nej, de skal blive, for de kommer ind på en meget mere stabil platform end tidligere.

- Men det har I jo sagt før?

- Ja, det har vi sagt før. Men vi har stået med to problemstillinger. Dels migrationen og dels det forhøjede antal spam-mails. Det har givet to store ryk til at starte med. Og det har vi måske ikke været helt klar på. Og vi vil selvfølgelig sikre, at næste gang vi laver noget i denne her stil, så vil vi have en plan b klar.

- Har i slået større brød op end i har kunnet bage?

- Nej. Overhovedet ikke, slet ikke. Tværtimod. Vi er eksperter i det her. Du kan sagtens skifte udbyder, men så kommer du over i en kø derovre. Der er så meget spam i omløb i øjeblikket.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere