Nyt CMS giver Randers-borgere digital platform

Tema: It-firmaet EDB Gruppen skal levere BorgerWeb til indbyggerne i Ny Randers Kommune. CMS-løsningen bliver samlingspunkt for 9.000 medarbejdere og 92.000 borgere i Det Digitale Randers.

Adgang til kalender, beskeder fra børnehaven og referater fra byrådsmøderne bliver nogle af de muligheder, som borgerne i Ny Randers Kommune får fra 2007.

Kommunen har netop valgt EDB gruppen som CMS-leverandør til Det Digitale Randers, et projekt som skal binde den kommende kommunes 9.000 medarbejdere og 92.000 indbyggere sammen digitalt.

Adgang med Digital Signatur

Den nye løsning giver åbne postlister, adgang til dagsordener og referater og mulighed for at indbyggerne kan følge med i deres sager på rådhuset.

Nøglen til at komme på det Digitale Randers bliver adgang med en digital signatur.

På den måde sikrer kommunen, at alle har adgang til de samme muligheder - også selv om de ikke er på det administrative netværk, siger Ulrik Fynbo, projektleder for Det Digtiale Randers.

- Vi har valgt løsningen, fordi der skal være noget til borgerne. De skal ikke kun logge på hvert 10. år. På den måde er vi med til at danne grundlag for en digital selvbetjening, siger Ulrik Fynbo

Ni procent er klar

Selv om kun ni procent af de 92.000 indbyggere i den nye kommune i øjeblikket har en digital signatur, mener Ulrik Fynbo, at det er muligt at sikre alle adgang.

- Vi vil gøre en stor indsats for at udbrede den digitale signatur. Det skal ske igennem markedsføring og hjælp til de borgere, som synes det er svært, siger Ulrik Fynbo.

EDB Gruppen konkurrerede med seks andre firmaer om leverancen. Tilbudsgiverne spændte vidt i størrelse. Den mindste virksomhed var Skybrud med 10-15 ansatte, og den største var it-giganten KMD.

Får egen platform

Udbudstilbuddet fra EDB Gruppen lyder på 600.000 kroner i etablering og det koster 840.000 kroner at drive systemet i fire år.

- Udover de traditionelle ydelser fra kommunen får borgerne også tilbud om kalender, mulighed for at danne netværk med andre borgere, lave egen hjemmeside. Og det sker på deres egen platform på hjemmesiden, siger Kenny Munch fra EDB Gruppen.

EDB Gruppen er i forvejen leverandør til Odder Kommune. Den løsning er to år i træk kåret til den bedste kommunale hjemmeside af Videnskabsministeriet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere