EU vil støtte bredbånd på landet

EU vil give 522 milliarder kroner i støtte til udvikling i yderdistrikterne. En stor del af pengene kan bruges til bredbåndsforbindelser. Til gengæld for de mange kroner, skal modtagerlandene selv spytte i kassen. Det er tvivlsomt, om Danmark vil få del i pengene.

Næsten 60 millioner husstande i EU har i dag bredbånd. Men det antal er ikke højt nok. Det mener EU-kommissionen, som nu vil have hurtige forbindelser helt ud i yderdistrikterne.

I 2005 havde omkring 60 procent af virksomhederne og de private husstande i EU’s yderregioner mulighed for bredbåndsadgang, mens tallet i byområderne var 90 procent.

Og det er for stor en forskel, mener Kommissionen.

Bredbånd udvikler

Derfor opfordrede landbrugskommissær Mariann Fischer Boel sammen med tre andre kommissærer på et pressemøde tirsdag medlemsstaterne til at gøre brug af de 522 milliarder kroner, som Landbrugsfonden for Udvikling af Landdistrikterne råder over i perioden 2007-2013.

Det er uvist om om danske områder vil få del i den økonomiske støtte. Danmark har nemlig ifølge It- og Telestyrelsen en bredbåndsdækning på omkring 98 procent i øjeblikket.

Kommissionen ser nemlig muligheden for bredbåndstilslutning som en afgørende forudsætning for vækst og beskæftigelse i Europa.

Pengene gives som medfinansiering, så medlemsstaterne selv efter evne betaler en del af beløbet.

Brug pengene

- Jeg opfordrer på det kraftigste medlemsstaterne til at udnytte bredbåndspotentialet i deres nationale strategier for udvikling af landdistrikterne, sagde Mariann Fischer Boel på pressemødet.

Skævvridningen bredbåndsadgangen skyldes primært, at bredbåndsudbyderne ikke investerer i infrastruktur i yderområderne, fordi de mener, at afkastet af investeringerne er for lav og for usikker, mener Kommissionen.

Samtidig må støtten ifølge reglerne ikke tildeles, hvis den kan blive årsag til konkurrenceforvridning.

Bredbåndhastigheden er ofte lavere på landet. Det gør det vanskeligt at overføre de store mængder data, der er nødvendige for e-business, e-forvaltning og multimedieanvendelser.

Bredbåndshastigheden i Europas landdistrikter ligger i gennemsnit på under 512 kbps, mens den i byområderne er stigende og nu ofte er oppe over 1 Mbps og dermed giver mulighed for avancerede tjenester.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere