Zepto: Vi var for optimistiske

Zepto Computers, der producerer bærbare computere, kom ud af 2005 med en rekordomsætning og et overskud, der begge lå langt under det forventede. "Vi var for optimistiske," beklager økonomichefen.

Den danske producent af bærbare computere Zepto klarede sig godt sidste år, men havde forventet at klare sig langt bedre.

Virksomheden forventede en omsætning på 120 millioner kroner og et overskud på seks millioner, men endte med at omsætte for 90 millioner kroner og nå et overskud på tre millioner.

For optimistisk

- Vi var for optimistiske, erkender Kenneth Hansen, økonomichef, Zepto Computers.

Han tilføjer, at det er svært at sætte tal på sådan nogle prognoser, men at forholdene for yderligere vækst nu er perfekte.

Zepto er i dag repræsenteret på 14 markeder i Europa og forventer at begynde salget i andre seks lande i 2006.

Klar til vækst

Virksomheden er flyttet og har investeret 10 millioner kroner i et nyt hovedkvarter i Hedehusene uden for København.

- Indretningen af produktionsfaciliteterne i vores nye domicil er optimale i forhold til den måde, vi opererer på, siger Kenneth Hansen.

Han bekræfter, at Zepto har som mål at omsætte for 150 millioner kroner i 2006 og nå et resultat før skat på syv millioner kroner.

Selskabets administrerende direktør, Lasse Frost, er tidligere kommet med en udmelding om, at Zepto vil omsætte for en milliard kroner i 2007.

- Den omsætning tror jeg bestemt fortsat er Lasse Frosts overbevisning og mål, siger økonomichefen.

Han tilføjer, at halvdelen af alle computere, der sælges i dag, er bærbare, og at potentialet "er kæmpestort."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere