It-chefer frygter licensrevision

De fleste it-chefer ønsker ikke en kontrol af virksomhedens licenser. De frygter, at der ikke er styr på dem.

Under halvdelen af de 500 amerikanske og europæiske it-chefer, som i en undersøgelse svarer på, om de har styr på softwarelicenserne, ville slippe en revisor fra Microsoft eller en anden stor softwareleverandør ind i virksomheden.

Undersøgelsen er lavet af LANDesk Software, der udvikler løsninger til sikring og styring af pc-miljøer.

85 procent af it-cheferne siger, at der er betalte licenser på al installeret software.

Men når det kommer til at teste udsagnet, er det under halvdelen, 48 procent, som er klar til en revision.

27 procent ville slippe revisorerne ind og håbe at alt var i orden, mens 17 procent ville bede om mere tid til forberedelse.

Seks procent erkender snyderi med licenser og ville købe flere softwarelicenser inden revisionen.

Licensstyring en udfordring

- Det opleves som en udfordring for it-cheferne at holde styr på licenserne, siger Tony Franke, direktør for de danske it-chefers brancheorganisation, Dansk IT.

- Selvfølgelig skal vi have styr på det. I vores egen organisation accepterer jeg ikke noget som helst, som kunne påstås at være piratkopier. Jeg tjekker selvfølgelig ikke hver morgen, og det er generelt svært at sikre sig mod medarbejdernes overtrædelser. Men holdninger skal bakkes op af relevante styringsværktøjer, siger han.

Dansk IT's jurafagråd er på trapperne med en pjece, der indeholder tips og gode råd til virksomhederne, når de køber software.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere