It-firma drømmer om det store video-gennembrud

Et lille dansk it-firma drømmer om globalt gennembrud på hårdt marked for videokonferencer. Ny kompressionsform skal hjælpe succesen på vej. Analytiker er skeptisk, men ser muligheder.

Det lille danske firma Webcreative i Værløse håber på et gennembrud på det globale marked for videokonference-løsninger til virksomheder.

De sidste tre år har firmaet arbejdet på at forfine et produkt, som det håber vil revolutionere et marked, som især storspillere som Microsoft og Cisco er gået ind på med fuldt bemanding.

Årsagen til troen på konferenceløsningen er ifølge Niels Garde, administrerende direktør i Webcreative, at flere store firmaer som Danisco og et førende dansk rederi har vist stor begejstring for produktet.

- Jeg har på fornemmelsen at det her bliver meget, meget, meget, meget stort, siger Niels Garde.

Hård kamp

It- og teleanalytiker Torben Rune fra Netplan forudser, at Webcreative kommer i meget hård konkurrence med rigtigt store spillere som Microsoft og Cisco.

Torben Rune mener dog, at Webcreatives løsning er mere færdigudviklet end konkurrenternes.

Men risikoen er, at firmaets potentielle kunder vælger at leve med de 80 procent af funktionerne, som eksempelvis Microsofts produkt tilbyder. Og så er det op af bakke, siger han.

Alligevel vender analytikeren ikke tommelen nedad. Han mener, at det lille firma er tidligt ude, og at Webcreative måske har et år eller to før de andre spillere er klar.

Mulig niche

- Der er givet en niche her for Webcreative hos de kunder som ikke har mod på 100.000 kroners løsninger. De kan udnytte, at det ikke er de største og mest avancerede virksomheder som de skal sælge til. Men selskabet får kamp til stregen, siger Torben Rune.

Ifølge Webcreative er det spændende ved løsningen, at en modem- eller GPRS forbindelse er nok til at opnå fuld kvalitet på videomødet.

Det skyldes blandt andet en avanceret form for komprimering af forbindelsen. Kunderne køber adgang til et virtuelt møderum på en server, hvorfra kontakten til deltagerne så foregår.

Løsningen er baseret på en tynd klient, som via et datacenter skaber en krypteret direkte kontakt igennem virksomhedernes eksisterende netværk.

- Man kan koble sig til på tværs af enheder og platforme og der er dermed ikke behov for andet end en browser. På den måde er det nemt at invitere potentielle kunder med til mødet, fortæller Niels Garde.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere