Tirsdagens aviser om it

Retssag om tvangsindløsning af aktionærer. GN-konkurrent: Få penge i branchen. Kræver adgang til netsteder. Markedsføring skifter til søgemaskinerne. Stor mangel på dygtige it-folk. TDC-købere strammer grebet. Mænd løber med it-lønkronerne.

Retssag om tvangsindløsning af aktionærer

I TDC-sagen lykkedes det ikke at tvangsindløse minoritetsaktionærer efter en meget omtalt paragraf. Det er tidligere lykkes i en anden sag, hvor der nu kører retssag, og hvor en af de såkaldte juridiske eksperter går igen. Eksperten er professor dr. jur. Erik Werlauff. (Berlingske Tidende)

GN-konkurrent: Få penge i branchen
Efter et 2005, hvor GN Store Nords mobilforretning er vokset kraftigt, trækker GN's største konkurrent Plantronics på skuldrene. GN's vækst er skabt i et marked med meget lave indtjeninger. "Det er meget svært at skabe et godt afkast i den del af markedet, der drejer sig om headset til mobiltelefoner," siger Ken Kannappan, øverste chef for Plantronics. (Berlingske Tidende)

Kræver adgang til netsteder

Radikale kræver, at alle offentlige netsider skal følge åbne standarder efter afsløring af, at mange er uanvendelige i andet end Microsofts Internet Explorer. Enhedslisten kræver svar fra minister. (Berlingske Tidende)

Markedsføring skifter til søgemaskinerne

Flere virksomheder får tilpasset hjemmesiden til internettets søgemaskiner, så flere kunder klikker ind. Den danske branche for internetmarkedsføring oplever stærk vækst. (Berlingske Tidende)

Stor mangel på dygtige it-folk

Branchens chefer har blikket stift rettet mod det at kunne tiltrække og fastholde dygtige it-folk. Ifølge konsulent Kim Gerner fra Deloitte, som står bag en undersøgelse af 276 it-topchefers synspunkter på en række brancheforhold, er opmærksomheden udelt tilbage på medarbejderne. Analysen viser, at mindst hver tredje it-virksomhed i dag har svært ved at tiltrække nøglemedarbejdere. (Børsen)

Mænd løber med it-lønkronerne

Mandlige it-ansatte tjener i gennemsnit 4.000 kroner mere om måneden end de kvindelige kolleger, og forskellen er voksende. Det viser en ny undersøgelse fra HK, der har kigget nærmere på lønudviklingen blandt fagforeningens medlemmer inden for it-branchen. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Få automatisk dagens avisresumeer sendt til din indbakke hver morgen. Opret dig som bruger på Computerworld.dk og sæt "Dagens aviser om it" på overvågning med Computerworld Nyhedsovervågning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere