12.000 klik om dagen skal tvinge ny lov igennem

Kampen for at få museskader anerkendt som en arbejdsskade forstsætter. HK/Privat har fundet et ekstra grelt tilfælde, som organisationen håber nu vil udløse en principiel afgørelse.

12.000 klik med musen om dagen. I fem år. Det var virkeligheden for en mand i en arbejdsskadesag som HK/Privat nu håber vil danne præcedens i Arbejdsskadestyrelsen.

Manden har i dag kroniske smerter, som skyldes fem års musearbejde med at sætte billeder op i en avis i 1990’erne, fortæller arbejdsmiljøkonsulent Svend-Erik Hermandsen fra HK/Privat.

Sagen er fundet frem, fordi Arbejdsskadestyrelsen for nylig afviste en generel anerkendelse af museskader.

- Denne sag er så ekstrem, at loven må laves om, hvis skaden ikke bliver anerkendt. Manden har fået højre arm fuldstændigt invalideret, siger Svend-Erik Hermandsen.

Hele diskussionen går ud på, at man ikke vil anerkende smerter, fortæller Svend-Erik Hermandsen.

- Men to procent af deltagerne i vores seneste undersøgelse har kroniske smerter morgen, middag og aften forårsaget af musearbejde. Men da man ikke kan måle smerterne, kan skaderne ikke anerkendes. Det er det, vi slås mod, siger Svend-Erik Hermansen.

Fagforeninigen er med den nyeste sag på jagt efter en såkaldt kattelem i lovgivningen, som i særlige tilfælde kan udløse erstatning og anerkendelse af museskader.

- Hvis der findes en kattelem, så er det vel i en sag som den her, at den skal tages i anvendelse? Det er det, vi vil finde ud af med denne sag, siger Svend-Erik Hermansen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere