Frygter monopol i halen på AT&T-overtagelse

AT&T's overtagelse af Bellsouth gavner måske nok de to virksomheder, men kritikere frygter, at den 416 milliarder kroner store handel vil føre kommunikationsmarkedet et stort skridt tilbage mod midtfirsernes telemonopol.

Frygten for monopollignende tilstande er brudt ud på det amerikanske telemarked, efter AT&T i går købte ærkerivalen Bellsoouth for 416 milliarder kroner..

- Det bliver nu langtsværere for store virksomheder at dele deres tele- og datakontrakter mellem flere leverandører, siger Charlotte Yates, administrerende direktør for teleanalytikerselskabet Telwares Communications.

Skjult fortjeneste

Enkelheden i at bundle sine telekom- og data-tjenester hos en enkelt leverandør er attraktivt for små og mellemstore virksomheder, men store selskaber har ofte ekspertisen i hus til at mikse og matche ydelser fra forskellige leverandører og tvinge dem til at konkurrere på prisen.

- Når du begynder at kombinere tjenester, bliver det sværere at skille omkostningerne fra hinanden. Det giver leverandøren mulighed for at skjule fortjenesten, siger Charlotte Yates.

Flere amerikanske medier frygter, at firma-fusionen vil føre til et tele-kartel i USA, hvor en enkelt teleleverandør og en enkelt kabel-leverandør vil konkurrere om henholdsvis tele- og data-forretningerne.

Resultatet bliver, frygter kritikerne, en tilbagevenden til tiden før midten af 1980'erne, hvor der var et reelt telemonopol i USA.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Infrastrukturspecialist til tværfagligt team

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Test Manager

Netcompany A/S

Software Developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere