Kort nyt fra it-verdenen

Pokergevinster på nettet bliver skattefrie. Hitachi venter rekord-år i Danmark. TDC på vej med IP-telefoni. Energiselskab åbner århusiansk fibernet. Landsret lukker website.

Pokergevinster på nettet bliver skattefrie

Efter der i lang tid har hersket tvivl på området, bliver pokergevinster hentet på pokersites i et EU-land nu skattefrie for de danske pokerspillere, meddeler DR. Formelt bliver de nye regler først vedtaget i Skatterådet i næste måned, men der angiveligt blot tale om en formalitet. I praksis er reglerne nemlig taget i anvendelse.

Hitachi venter rekordår i Danmark

Mainframe- og storageproducenten Hitachi har haft sit hidtil bedste kvartal internationalt. Den danske direktør ser konturerne af et rekordår tegne sig. "Moderselskabet har netop afsluttet sit bedste kvartal nogen sinde, og konturerne af et rekordår for Hitachi både i Danmark og Skandinavien tegner sig", siger Ole Bjørn Nielsen, direktør for Hitachi i Danmark. Han siger, at Hitachi Danmark forholdsmæssigt ligger "markant over, hvad moderselskabet har præsteret både med hensyn til omsætning og indtjening," men vil ikke blive konkret, før regnskabsåret slutter til april.

TDC på vej med IP-telefoni

TDC lancerer i næste uge bredbåndstelefoni til private. Samtidig indfører selskabet en ny prisstruktur, der ifølge selskabet vil medføre besparelser, hvis man alene abonnerer på bredbånd. TDC er samtidig på banen med en særlig bredbåndstelefon, der vil kunne anvendes til blandt andet spil, billeder og andet.

Energiselskab åbner århusiansk fibernet

Energiselskabet NRGi har sammen med Dansk Bredbånd åbnet for bredbåndsadgang til 748 kunder på Trøjborg i Århus Nord. Det er de to selskabers plan, at føre bredbånd ud til hele Østjylland i løbet af kort tid, meddeler de. Løsningen består af internet på 25 Mbit/s samt net-tv på 100 Mbit/s.

Landsret lukker website

Antikvitets-portalen antik-i.dk skal lukke, lyder en afgørelse i Østre Landsret, der dermed afslutter en sag mellem antikvitetsportalerne antikvitet.net og antik-i.dk. Ifølge advokat Jakob Plesner, der repræsenterer antikvitet.net, stammer sagen fra 2004, hvor antik-i.dk begyndte at kopiere materiale fra antikvitet.dk. Det førte senere til et fogedforbud, som imidlertid ikke blev overholdt, hvorfor Østre Landsret nu har beordret domænenavnet slettet, meddeler Jakob Plesner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere