TDC kom ud af 2005 med milliardgevinst

Telegiganten TDC's sandsynligvis sidste årsregnskab som børsnoteret selskab viser et overskud på 4,7 milliarder kroner. I næste uge vil de nye ejere i Nordic Telephone Company forsøge at få selskabet afnoteret.

Telegiganten TDC's øgede i 2005 omsætningen med 10 procent til 46,6 milliarder kroner. Årets resultat blev 4,5 milliarder kroner.

Driftsresultatet (EBITDA) steg med otte procent til 13 milliarder kroner.

Resultatet ligger over de seneste forventninger for året, som TDC opjusterede ved regnskabet for 3. kvartal 2005.

For 2006 forventes en omsætning på 48 milliarder kroner. Årets resultat forventes at blive 4,5 milliarder kroner.

Sidste regnskab

Regnskabet for 2005 blev præsenteret onsdag og er sandsynligvis TDC's sidste som børsnoteret selskab. Allerede i næste uge vil de fem kapitalfonde bag Nordic Telephone Company, der nu ejer 88,2 procent af TDC-aktierne, forsøge at få selskabet afnoteret ved en ekstraordinær generalforsamling.

Ifølge administrerende direktør Henning Dyremose er det de senere års strategiske tiltag, der har gjort selskabet i stand til at levere et stærkt økonomisk resultat i 2005.

- I 2005 har vi yderligere styrket vores markedsposition gennem fokuserede opkøb og frasalg samt ved en fortsat positionering og produktudvikling på vækstområderne bredbånd og mobile tjenester, udtaler Henning Dyremose en i pressemeddelelse.

TDC har i de seneste to regnskabsår udvidet selskabets internationale aktiviteter gennem opkøb i Norden og Centraleuropa. Det har ført til en vækst i omsætningen på 16 procent til 21,6 milliarder kroner.

Vækst i mobilforretningen

I Danmark opnåede TDC Totalløsninger en omsætning på niveau med sidste år og et større overskud - ikke mindst på bredbåndskunder, som i antal er øget med 25 procent til knap 700.000.

I den danske mobilforretning øgede TDC omsætningen med 10 procent til 7,2 milliarder kroner. Overskuddet blev på 2,2 milliarder kroner.

Fremgangen i mobilforretningen tilskriver TDC i en pressemeddelelse trafikvækst ikke mindst på SMS og indholdstjenester.

TDC har endvidere i Danmark øget antallet af mobilkunder med 176.000 til 2,6 millioner, oplyser selskabet.

TDC's udenlandske selskaber har alle ifølge selskabet fortsat fremgangen i 2005. Det drejer sig om TDC Switzerland, Talkline i Tyskland, Bité i Litauen og Letland samt easyMobile i England, Tyskland og Holland.

TDC Kabel TV har i 2005 haft en omsætningsfremgang på 19,3 procent til 2,1 milliarder kroner. Også overskuddet og antallet af kunder er steget i TDC Kabel TV.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere