Specialistmangel er guld for udviklingshus

Udviklingshuset Embedits kunder har svært ved at tiltrække kompetent arbejdskraft, hvilket ventes at "få en markant positiv effekt" på Embedits konsulentforretning.

Embedit, der udvikler produkter med indlejret software, græder krokodilletårer over, at selskabets kunder har stadig sværere ved at tiltrække kompetent arbejdskraft.

- Kundernes villighed til at entrere med sådan nogle som os er større, når de ikke selv kan skaffe arbejdskraften, siger Tommy Andersen, administrerende direktør, Embedit.

Manglen på specialiseret arbejdskraft hos Embedits kunder er så stor, at emnet tages op i ledelsens regnskabsberetning.

"Kunderne får stadigt vanskeligere ved at tiltrække kompetent arbejdskraft. Dette forventes at få en markant positiv effekt på selskabets konsulentforretning," lyder det her.

Faktisk er det sådan, at den avancerede produktudvikling, som Embedits kunder tidligere meget gerne beholdt inden for egne vægge, nu ofte ligger hos Embedit.

- Dertil kommer, at vi har udvidet vores kompetencer, så vi i dag kan påtage os projekter, der omfatter både software, hardware og de mekaniske dele som for eksempel knapper og den fysiske boks i et produkt, siger Tommy Andersen.

Ikke som forventet

2005 forløb ikke helt som Tommy Andersen forestillede sig for et år siden. Dengang mente han, at 2005-omsætningen ville ligge på niveau med 2004, og at indtjeningen ville være bedre.

Nu viser det sig, at omsætningen gik tilbage med godt 11 millioner kroner, og at såvel driftsresultat som resultatet før skat også gik tilbage.

- Efterveerne af, at Flextronics lukkede sin udviklingsafdeling i 2004, trak længere spor, end vi havde ventet. Første halvdel af 2005 var stadig meget præget af Flextronics-lukningen, mens vi i andet halvår var tilbage på vækstsporet. Faktisk lå omsætningen i andet halvår på samme niveau som før Flextronics faldt væk, siger Tommy Andersen.

Embedit er i dag mindre afhængige af enkeltkunder og har bredt sine engagementer ud til at omfatte flere dele af den trådløse teknologi som for eksempel Bluetooth, WLAN og indbygning af tv-protokoller i mobiltelefoner.

- Jeg forventer, at vores omsætning vokser med 30 procent i år, og at vi når et markant forbedret resultat før skat, siger Tommy Andersen.

Han kan allerede nu se konturerne af et betragteligt bedre 2006-regnskab.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere