Visual J# i beta fra Microsoft

Det nye værktøj sætter Java-folket i stand til at udvikle til Microsofts .Net-platform. Sun anlægger retsag.

Indhold

Java-programmører kan nu udvikle til Microsofts .Net-platform i det Java-lignende sprog J#. En offentlig beta af værktøjet Visual J# er særlig rettet imod udviklere, som tidligere har benyttet Visual J++. Sidstnævnte var Microsofts udviklingsværktøj til Java, men firmaet har skrinlagt produktet sammen med sin egen udgave af den virtuelle maskine, på grund af den juridiske fejde imellem Microsoft og Sun Microsystems.

J# ligner i al væsentlighed Java, men benytter ikke de Java-klassebiblioteker, som er en standard på Java-platformen. I stedet benyttes de klassebiblioteker (CLR-biblioteker), som udgør det fælles fundament for alle .Net-sprogene. Applikationer udviklet i J# kan således ikke afvikles med en Java Virtual Machine, som er Java-applikationernes standardiserede afviklingsmiljø.

Ifølge nyhedstjenesten ZDNet vil Sun inddrage det nye værktøj i den endeløse strid imellem de to software-kæmper, men Microsoft pointerer, at det nye værktøj på ingen måde hævder at kunne udvikle Java eller blot være Java-kompatibelt.

Beta-versionen af det nye værktøj kan benyttes sammen med Visual Studio .Net, og kan downloades fra Microsofts udvikler-site. Værktøjet indeholder guider, som skal lette migrering af kode udviklet i Visual J++ til .Net-platformen. Den endelige version af programmet kommer på gaden til sommer, sammen med et værktøj, som kan konvertere Java-kode til C#, et andet .Net-sprog.

PC World Online anmelder Visual Studio .Net i en kommende artikel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere