KMD-snitflader bag problemer hos SKAT-fogeder

Problemer med at få en SAP-løsning til at spille sammen med pantefogedernes centrale KMD-system har de seneste måneder gjort hverdagen besværlig for medarbejdere i den fælles skatteenhed Skat.

Skatteenheden Skat og it-leverandøren KMD arbejder i øjeblikket på at løse omfattende it-problemer i den nye afdeling hos Skat, der sørger for at kradse penge ind.

Det sker, efter der opstod problemer i kølvandet på flytningen i november af pantefogedernes inkasso-opgaver fra de kommunale skatteforvaltninger til den nye fælles skatteenhed Skat.

På it-fronten har problemerne blandt andet været relateret til at få en tidligere KMD-løsning fra de kommunale skatteforvaltninger tilpasset de nye udfordringer.

Det fortæller inddrivelsesdirektør i Skat, Claus Kaaber.

Bøvl med snitfladerne

Det er blandt andet snitfladerne mellem en central SAP-løsning og inddrivelsessystemet fra KMD, der har drillet.

- Vi blev opmærksomme på, at de opsatte snitflader ikke fungerede tilfredsstillende, da vi var færdige med at konvertere data i begyndelsen af december, siger Claus Kaaber.

Siden har Skat sammen med KMD arbejdet på at få løst snitflade-problemerne, der nu skulle være et overstået kapitel.

Også en fejlvurdering af den nødvendige serverkapacitet til at køre KMD-løsningen har ifølge Claus Kaaber tidligere skabt problemer for brugerne, der i perioder er blevet kastet af systemet.

Efter et pilotforsøg hos Skat på Fyn med ekstra serverkapacitet er den løsning nu under udbredelse i hele landet.

Klar til marts

Hos KMD forventer projektmarkedschef Jens Otto Størup, at hele systemet vil køre uden problemer fra begyndelsen af marts.

- Skat går på forholdsvis kort tid gennem en stor fusionsproces, som handler om meget andet end it. Hos KMD har vi som led i den proces leveret den aftalte løsning med meget få fejl på det aftalte tidspunkt, siger Jens Otte Størup.

Heller ikke Claus Kaaber hos Skat mener, at it-problemerne har haft et dramatisk omfang.

- Jeg havde håbet på, at vi havde været klar hurtigere, men forsinkelserne er ikke graverende. Det er en stor fusion, vi har gang i, og vi har ikke kunne teste alt på forhånd, siger Claus Kaaber.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere