Virusproblemer bliver værre

Den syvende årlige virusundersøgelse fra firmaet TruSecure viser, at 113 ud af 1.000 pc'er bliver ramt af virus.

Indhold

Den seneste årlige undersøgelse af virusangreb, foretaget på syvende år af sikkerhedsfirmaet ISCA Labs, viser at 11,3 procent af alle virksomheds-pc'er blev inficeret af virus hver måned. ISCA Labs er en underafdeling af firmaet TruSecure. På trods af at antivirusprogrammerne bliver bedre, virker det som om at virusproblemerne vokser, siger en repræsentant fra firmaet på baggrund af undersøgelsen.

Undersøgelsen blev foretaget over 20 måneder fra januar 2000 til august 2001, og den omfattede 300 firmaer med over 500 pc'er og mindst to fjern-arbejdspladser hver. Undersøgelsen fokuserede primært på Intel-baserede pc'er med Windows som styresystem.

I undersøgelsens periode blev over 666.000 arbejdsstationer og klientmaskiner ramt af virus, samt knap 26.500 print- og filservere. Det svarer til 113 inficeringer pr. 1000 computere om måneden. Hele 80 procent af angrebene skete i form af e-mails.

I 70 procent af tilfældene medførte inficeringen, at pc'en ikke var brugbar efter angrebet. 37 procent af brugerne oplevede data-tab som følge af virus.

Omkring 30 procent havde oplevet en virus-katastrofe, hvilket ISCA labs definerer som en hændelse, der inficerer mere end 25 maskiner i samme tidsrum. Dette tal er gået en smule ned i forhold til tidligere undersøgelser, ifølge ISCA Labs, som dog mener, at virusproblemet vil vokse i de kommende år.

Virksomhederne tilrådes at tage de sædvanlige forholdsregler. Beskyttelse af de punkter, hvor virksomhedens netværk berører internettet, antivirusprogrammer på klient-pc'erne, og klare politikker i virksomheden samt filtrering af alle eksekverbare filer fra e-mails, er rådene fra ISCA Labs.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere