Forhammer bliver tusindben

De første billeder af de kommende 64-bit processorer fra AMD er sluppet ud. Sledgehammer får hele 940 ben at gøre godt med.

Nyhed

AMD's første 64-bit processor til pc'er og servere kommer ikke på markedet det første halve års tid, men de første processorer med Hammer-arkitektur har allerede forladt samlebåndet. Billeder af processorerne røber, at der er tale om nogle solide svende med mange ben.


Clawhammer med 754 ben til venstre og Sledgehammer med 940 ben til højre.

Processoren med kodenavnet Clawhammer, beregnet til pc'er og arbejdsstationer, har 754 ben at gøre godt med, mens Sledgehammer til servere har hele 940 ben. Til sammenligning har Athlon XP 462 ben og Intels Pentium 4 478 ben. De mange ben på Hammer-processorerne skal tilskrives den integrerede hukommelses-controller samt HyperTransport-forbindelserne.

Begge Hammer-versioner udstyres med et varmespredende skjold, som man blandt andet kender det fra Pentium 4. Udover at fordele varmen fra chippen ud på et større areal, kan metalpladen også beskytte chippen fra at tage skade, som det ellers kan ske ved en uheldig montering af køleren.

Selve chippen i Clawhammer er produceret med 0,13 mikron teknologi og har et areal på 104 kvadratmillimeter, mens Sledgehammer er noget større.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere