Server-satsning fjerner pc-kredsløb fra Itanium

Intel har valgt at fjerne hardware-understøttelsen af software skrevet til x86-platformen i den kommende version af Itanium. I stedet må brugerne ty til software-emulering.

Intels dæmpede ambitioner for Itanium-platformen resulterer nu i, at chipproducenten fjerner en samling kredsløb fra processoren, som hidtil har været brugt til at afvikle x86-baseret software. Det skriver nyhedstjenesten CNET.

Den næste version af Itanium med kodenavnet Montecito vil derfor kun kunne køre software skrevet til x86-processorer som Xeon og Pentium gennem emuleringssoftwaren IA 32 Execution Layer, som Intel frigav allerede i 2004.

Beslutningen om at fjerne hardware-understøttelsen for x86 er en direkte konsekvens af, at Intel har opgivet at bygge en bred satsning op omkring Itanium-platformen.

Nu er processoren i stedet forvist til at være Intels bud på en platform i den øverste ende af servermarkedet.

Samarbejdspartneren Hewlett-Packard har således opgivet at benytte Itanium i selskabets serie af arbejdsstationer.

Et af problemerne for Itanium har været, at platformen ikke har været i stand til at levere tilstrækkelig ydelse med x86-baserede programmer trods hardwareunderstøttelsen.

- Reelt var der aldrig nogen, der brugte den hardwarebaserede IA 32-funktion, så det giver mening at bruge pladsen til noget andet. Der er selvfølgelig reelt heller ikke nogen, der bruger software-baseret emulering, men i det mindste koster det ikke plads på chippen, siger analytiker Gordon Haff fra Illuminata til CNET.

Montecito-versionen af Itanium var oprindeligt sat til at være klar i 2005, men blev siden udskudt til en lancering denne sommer.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere