En faldende omsætning har ikke givet anledning til panderynken hos Sun Microsystems Danmark.
For samtidig med, at salget er faldet, har de 61 danske medarbejdere hos Sun hentet et overskud på 5,6 millioner kroner hjem.
– Vi har skovlet penge i banken til de næste regnskabsår i stedet for, forklarer administrerende direktør Peter Rindsig.
Omstillet forretningen
I hans tre år i direktør-stolen har han arbejdet på at omstille forretningen, så der satses på langvarige aftaler med nogle få store nøglekunder.
Det betyder, at indtægterne fordeles over nogle år, så der ligger en sikker indtjening i årene frem.
Og det forklarer ifølge direktøren at omsætningen faldt igen i sidste regnskabsår for 2004-05 til 109 millioner kroner. Det er fjerde år i træk, at omsætningen falder.
Positiv udvikling
– Set med vores øjne, er nedgangen i omsætningen et resultat af en positiv udvikling, fordi vi har indgået langsigtede kundeforhold, frem for den gammeldags model med at lange en maskine henover disken, siger Peter Rindsig.
Det har været en længere proces, der har krævet omstruktureringer gennem årene og en ny type medarbejder.
– Vores sælgere og konsulenter er gået fra at vide meget om de enkelte produkter til at vide meget om kundernes behov, forklarer Peter Rindsig.
Sammen, men hver for sig
Regnskabsåret bød også på overtagelsen af StorageTek, som det amerikanske moderselskab købte for 25,5 milliarder kroner i juni 2005.
Storage-selskabet har 45 medarbejdere i Danmark, og Sun Danmark er i fuld gang med at indlemme dem.
Men regnskaberne føres endnu separat for hvert firma, så overtagelsen har ikke sat sig spor i tallene.
Sun Microsystems overtog også softwarefirmaet SeeBeyond, men det mærkede Sun i Danmark ikke meget til. Dette selskab havde nemlig kun seks medarbejdere i Skandinavien.