Oracle-forklaring undsiges af Perregaard-støtte

Tidligere Oracle-direktør Peter Perregaards højre hånd, Jesper Sachmann, skabte onsdag tvivl om et centralt punkt i Oracles udlægning af de forhold, der førte til bortvisning af Peter Perregaard og salgsdirektør Jan Skelbæk i april 2004.

Salgsdirektør hos Oracle Danmark, Jesper Sachmann, skabte onsdag i Østre Landsret tvivl om flere vidners forklaringer om de forhold, der i april 2004 førte til Oracles bortvisning af tidligere administrerende direktør Peter Perregaard og salgsdirektør Jan Skelbæk.

Jesper Sachmann blev af Oracles advokat betegnet som Peter Perregaards tidligere højre hånd.

Tidlige drøftelser

Han forklarede i retten, at han allerede i februar/marts 2003 havde drøftet betalingen af en million kroner til islandske Skyrr med Oracles tidligere økonomidirektør Kristian Bak.

Også Kristian Baks afløser under en længere orlov i 2003, Breet Reeves, skulle angiveligt have deltaget i drøftelserne.

Den udlægning står i skarp modsætning til forklaringer fra både Kristian Bak og Brett Reeves.

De siger, at de først fik kendskab til aftalen om betalingen til Skyrr henholdsvis i slutningen af og efter august 2003.

Tidspunktet er vigtigt for rettens forsøg på at få klarlagt, hvorfor betalingen til Skyrr ikke indgik i Oracles årsregnskab for 2002/2003.

Rodet med registrering af betalingen var angiveligt den direkte årsag til, at Oracle-direktør Peter Perregaard blev bortvist sammen med salgsdirektør Jan Skelbæk, der havde indgået aftalen med de islandske partnere.

På påskeferie

Jesper Sachmann oplyste i retten, at han ikke var blevet hørt i Oracles interne undersøgelse af forholdene, men at han efterfølgende havde drøftet dem med Oracles administrerende direktør Stig Jørgensen.

Heller ikke Oracles partneransvarlige for islandske Skyrr, Rolf Donslund, blev hørt i Oracles interne revision, forklarede han i retten.

Det skyldtes angiveligt, at han var på påskeferie og ikke umiddelbart kunne fanges på en telefon.

Rolf Donslund forklarede i retten, at han umiddelbart efter Jan Skelbæks indgåelse af aftalen med de islandske partnere i februar 2003 var blevet orienteret om, at Oracle skulle udbetale en million kroner i form af det omstridte markedsføringstilskud.

Han forventede, at salgsdirektør Jan Skelbæk selv sikrede sig, at betalingen gik gennem de rette kanaler hos Oracle. Derfor gjorde han efterfølgende ikke selv noget for at sikre, at det rent faktisk var tilfældet.

Oracle-sagen fortsætter mandag 19. december i Østre Landsret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere